Karel Knaap - De terugkeer naar de Betoverde Vallei

Patrick Gerits

Category: Youth books

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Karel en zijn tweelingbroer Cas lijken twee gewone middelbare scholieren met alle problemen die je op school kunt tegenkomen, zoals huiswerk, toetsen en vervelende docenten zoals Mevrouw Van Heineveld van Knackerbrodige Alpenmilk van dem Volle Melk.
Maar ze hebben een geheim. Een tijd geleden hebben ze een groot avontuur beleefd op een plek waar niemand van weet: de Betoverde Vallei.
Het begon toen de tweeling op slinkse wijze door de gemene Kawajagers, de half mens half stier wezens, teruggehaald werden.
Dit is pas één van de vele obstakels die de beide broers moeten overwinnen. Ondertussen lijkt iets boosaardigs met een enorme toverkracht steeds meer kracht te krijgen.
Kunnen Karel en Cas met behulp van hun Knapzakken dit avontuur tot een goed einde brengen?

From the book

Er scheurde een zwarte koets langs Wartje, Cas en Karel. De koets stopte en de twee zwarte paarden hijgden. Op de koets zat een man in een zwart kostuum met een zwarte monnikskap op. Voordat de drie in de gaten hadden wat er nu gebeurde, werden ze vastgepakt door Mengel en Bengel. De twee boeven hadden versterking gehaald en hadden hen gevonden.
“Laat ons los,” zei Karel.
“O nee,” zei Bengel, die Wartje vast had, Cas al in de koets gooide en daarna Wartje erbij gooide. Hij ging toen Mengel helpen met Karel.
Hij pakte nu de benen van Karel vast en met zijn tweeën gooiden ze Karel in de koets, met de woorden: “één, twee, drie, in diefsnaam!”
De twee boeven sloten de deur. Karel keek door het kleine raampje, dit ging allemaal wel erg snel! Wartje ging op de bank staan en keek ook door het raampje. Dit was de tweede keer voor Cas dat hij door deze twee schurken werd ontvoerd. Het werd er niet leuker op! Hij ging zitten en wreef over zijn kin. Hij maakte zo een smak in de koets, als hij het gevoel had dat hij bloedde. Gelukkig was dat niet zo.
“Wat gaan jullie met ons doen?” schreeuwde Karel.
“We brengen jullie naar de Zwarte Toren,” zei Bengel.
De twee boeven gingen naast de koetsier zitten. Deze trok aan de teugels en de zwarte paarden begonnen te lopen.
Karel keek Wartje en Cas aan.
“Zo komen we er ook,” zei hij toen.
Wartje knikte, maar was ongelooflijk bang.
Cas liet een lachje zien als een boer met kiespijn.
Na even gereden te hebben, trok de koetsier ineens fanatiek aan de touwen van de paarden om de koets tot stilstand te brengen.
“Wat is hier aan de hand?” zei Karel en keek uit het raampje.

About the author

Patrick Gerits begon lang geleden de opleiding voor ‘meester’ voor de basisschool. In groep vier werd er veel voorgelezen. Patrick kwam erachter dat het veel leuker was om zelfbedachte verhalen aan leerlingen te vertellen. Deze verhalen moesten vol fantasie en magie zitten, waarin leerlingen heerlijk konden wegdromen.
Leerlingen waren hier zo enthousiast over, dat Patrick deze verhalen ging bundelen. Het werden verhalen die hij vroeger graag als kind had gelezen.
En zo werd Karel Knaap geboren!

Tegenwoordig geeft Patrick Gerits geschiedenisles op het voortgezet onderwijs. In dit boek over Karel en Cas is dan ook de geschiedenis diep verweven met de magie en fantasie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Karel Knaap - De terugkeer naar de Betoverde Vallei

Author:

Patrick Gerits

Category:

Youth books

Number of pages:

256

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

03-12-2021

ISBN:

978-94-645-0135-3 / 9789464501353

Price:

€ 21,99

Language

Dutch