Cover voorkant
Rouwreis naar Roma - Vervulde belofte maakt vrij
Rouwreis naar Roma - Vervulde belofte maakt vrij

Rouwreis naar Roma - Vervulde belofte maakt vrij

Janneke Abma-Horjus

Category: Bereavement
  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie maanden voor het overlijden van haar echtgenoot Johan deed zij hem een belofte: “Ik geef mezelf, namens jou, op mijn vijftigste verjaardag een knalrode Vespa-scooter kado en rijd deze voor jou naar Roma.”

In haar eerste rouwjaar bleek deze belofte een vlag op de horizon. Na haar vijftigste verjaardag vertrok zij vanuit Drachten op haar nieuwe Vespa.

Het werd een avontuurlijke soloreis van negen weken met veel afslagen, confrontaties, ontmoetingen met andere mensen en vooral met zichzelf.


From the book

Door het panoramadak van onze auto schijnt een voorjaarszonnetje en ik kijk af en toe naar mijn lieve maatje Johan. Het is onvoorstelbaar nieuws waar wij mee naar huis rijden. De bodemloze diepte die ik op dit moment onder mij voel is gevuld met liefde en kracht. Een niet te beschrijven rust valt over mij heen met een diep gevoel van vertrouwen: ‘Wy rinne noait allinne.’ *

About the author

Janneke Abma-Horjus (1966) is in 1988 getrouwd met Johan Abma (1962). Hij is de liefde van haar leven en samen krijgen zij twee zonen.
In maart 2014 valt op de dag van de atoomtop in Den Haag in hun gezin de bom wanneer Johan krijgt te horen dat hij een agressieve vorm van kanker heeft en niet lang meer zal leven. Een chemokuur zorgt voor verlenging en samen weten ze het leven en de liefde nog te vieren.
Tijdens het ziekteproces en haar reis schrijft Janneke in haar dagboek over haar gevoelens. In het boek weet ze haar rouwreis ervaringen en gedachtes samen te brengen door af en toe in de achteruitkijkspiegel van het leven te kijken om vervolgens weer gas te geven en te gaan op weg naar de stad van de Amor.

Reviews

2021-12-29 17:05:37 | By: Bernadette von den Benken | Rating:
Een mooi boek waarin Janneke ons meeneemt in haar proces van rouwen én terugkijken.
Heel herkenbaar en ontroerend met een mooi advies voor de anderen:
"juist door over zijn leven te praten lijkt het soms dat hij niet dood is en ervaar ik het als troostend wanneer herinneringen worden gedeeld."
Dank je wel Janneke!

2021-12-27 12:02:10 | By: Wim Drost
Bijzonder mooi beschreven reis van een heel dappere vrouw. Ik had het genoegen haar tijdens haar reis in Italie nabij Lucca te hebben ontmoet.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rouwreis naar Roma - Vervulde belofte maakt vrij

Author:

Janneke Abma-Horjus

Category:

Bereavement

Number of pages:

208

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-12-2021

ISBN:

978-94-645-0138-4 / 9789464501384

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)