Cover voorkant
Dobberen in de chaos - Opname in een kliniek voor autisme met PTSS en een conversiestoornis
Dobberen in de chaos - Opname in een kliniek voor autisme met PTSS en een conversiestoornis

Dobberen in de chaos - Opname in een kliniek voor autisme met PTSS en een conversiestoornis

Maaike Baarslag

Category: Biographies

€ 26,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Waarom ga je naar een autismekliniek, terwijl autisme niet te genezen is? Maaike kampt al jaren met een conversiestoornis. De reden dat ze dit ontwikkeld heeft, ligt deels in trauma. Ondanks haar inzet tijdens verschillende behandelingen, is er altijd iets waardoor deze niet volledig helpen. Totdat een psycholoog drie jaar geleden voorstelde om haar te testen op autisme. In eerste instantie komt de diagnose als een verrassing. Om verder te komen, moet ze toch iets met haar autisme doen. In dit dagboek beschrijft Maaike haar proces in een autismekliniek met haar goede, maar ook minder goede dagen. Tegelijkertijd geeft ze uitleg over verschillende aandoeningen en therapieën. Door haar luchtige manier van schrijven over soms ook zware onderwerpen, geeft dit boek je hoop op betere tijden.

From the book

Vanochtend begon ik de dag met mijn individuele therapeut voor DGT. We hadden het over mijn kwetsbaarheden, zoals een laag zelfbeeld en mijn vermoeidheid. Een trigger hierbinnen is dat er in deze behandeling dingen gebeuren die ik moeilijk vind. Ook kan iets mij triggeren als ik moet denken aan nare gebeurtenissen. Mijn probleemgedrag op dat moment is om niet over mijn gevoelens en emoties te praten, maar ze juist weg te stoppen en niet te laten zien. Helaas heeft dit ook nadelen, dat weet ik, maar ik kan het niet.

De term bereidwilligheid kwam hierin ook naar voren. Hier hadden we het in de vaardigheidstraining van de DGT vorige week onder andere ook over. Ben ik ten eerste bereid om dit probleemgedrag aan te pakken? Dat wil ik heel graag, want als ik dit niet zou willen was ik denk ik nooit aan deze behandeling begonnen. Dat ik bereid ben om dit aan te pakken, wil echter niet zeggen dat ik het makkelijk vind en het zo maar kan.

Voor mij is het veilig om dingen niet te benoemen of te uiten. Op deze manier kan niemand iets van mij vinden. Mensen zien niet dat ik me kwetsbaar voel of beschaamd.

Natuurlijk zijn er genoeg redenen te verzinnen waarom ik wel over mijn gedachten en gevoelens moet praten en mijn emoties moet uiten. Nu slaat alles naar binnen en het kan zich vervolgens uiten in lichamelijke klachten. Dit zou dus ook goed kunnen verklaren waarom ik een conversiestoornis heb ontwikkeld.

Als ik over dingen ga praten die ik lastig vind, dan zou iemand mij kunnen helpen. Nu voelt het vaak zo eenzaam.

About the author

Maaike Baarslag (1986) is opgegroeid als een normaal meisje in een normaal gezin. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als juffrouw in het basisonderwijs, wordt Maaike ziek. Ze is al tien jaar bezig met behandelingen en therapieën. In 2017 is haar boek over haar leven met een conversiestoornis verschenen. Drie jaar geleden kreeg ze ook nog eens te horen dat ze autisme heeft. Om verder te komen in haar proces was het verstandig om iets met haar autisme te doen. Tijdens haar negen maanden lange opname in een autismekliniek houdt Maaike een dagboek bij. Met haar ervaringen hoopt ze andere mensen te helpen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dobberen in de chaos - Opname in een kliniek voor autisme met PTSS en een conversiestoornis

Author:

Maaike Baarslag

Category:

Biographies

Number of pages:

456

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-03-2022

ISBN:

978-94-645-0396-8 / 9789464503968

Price:

€ 26,50

Language

Dutch