Kindermust - Het verdriet om een onvervulde kinderwens

Martin van den Broek

Category: Novels
  • (6)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het leven lacht Bram toe. Getrouwd met de liefde van zijn leven, Mariëlle. Al snel komt Bram erachter, dat de kinderwens niet wil vlotten. Langzaam verandert de kinderwens in een kindermust. Het probleem ligt bij Bram. Zijn verdriet om de onvervulde kinderwens is enorm. Door zijn verdriet raakt hij alles kwijt. Waarom ziet hij als enige dat jongetje met die DAF jas aan? Wat wil dat jongetje hem duidelijk maken? Kindermust geeft het leven weer van een man, die zichzelf herpakt en de liefde voor zichzelf weer vindt.

From the book

De tweede wachtweek is onopvallend ingegaan en nadert zijn einde. De vrijdag is een drukke avond geweest. Ik ben te lang blijven hangen. Het bier vloeide weer rijkelijk. ‘Bram word wakker.’ Mariëlle duwt tegen mijn schouder. Nog steeds beneveld door de alcohol is het moeilijk wakker worden. ‘Bram wakker worden.’ Mijn ogen gaan langzaam open en binnen een seconde neemt de grote dikke kater bezit van mijn hoofd. Met droge mond stamel ik: ‘Wat is er?’ Ik kijk naar de wekker. Half zes in de ochtend op zaterdag. Ze kijkt me met traanogen aan. Zachtjes zegt ze, wat ik niet wil horen. ‘Ik ben ongesteld.’ Mariëlle gaat bij me liggen en ligt zachtjes te snikken. De kater, het slaapgebrek, het mislukken, dit gevoel is met geen pen te beschrijven. Ik kan geen traan laten. Ze zijn op. Hoeveel shit kan een mens aan. Ik wil het liefste nu een heggenschaar pakken om die nutteloze worst tussen mijn benen eraf te knippen. Langzaam bereikt mijn woede een kookpunt. Mariëlle merkt dit. Mijn ademhaling wordt zwaarder. Billy is ondertussen van het bed af gesprongen en zit in een hoekje bij de deur. ‘Ik moet er nu uit.’ Duizelig van alles wankel ik naar de trap. Beneden ga ik meteen de tuin in. Het is koud buiten, maar dat voel ik niet. Waarom heeft God mij zo gemaakt? Er is geen God. Anders gunt hij me wel vader te worden. Er zijn genoeg vaders die drugscrimineel of een kindermisbruiker zijn. Waarom zij wel? Het leven voelt zinloos. Ik kan me nog beheersen om niet te schreeuwen. De buurt hoeft niet weer van mijn verdriet mee te genieten. Als regendruppels op de grond, komen mijn tranen op de grindtegels. Een plaatselijke tranenbui. Radeloos kijk ik naar de donkere lucht en denk aan opa Cor en oma Jannie. Ik mis ze op deze momenten. Ondertussen is Mariëlle voorzichtig naar buiten gekomen met twee mokken sterke koffie. Ze tast even af hoe ik erbij zit.

About the author

Martin van den Broek (1972) is één van de velen mannen, die nooit vader zal worden. Zijn jarenlange zoektocht naar erkenning en herkenning voor het taboe 'Mannen met een onvervulde kinderwens', heeft hem gebracht tot het schrijven van dit boek. Gevoelens van verdriet, woede en machteloosheid probeert hij te verwoorden, zodat de lezer in het hoofd van de hoofdpersoon kan kruipen. Dit is een boek dat er moest komen, voor de mannen en de vrouwen, die dag in dag uit geconfronteerd worden met dit stille verdriet.

Reviews

2022-05-20 15:18:31 | By: Cattoir Christina | Rating:
Dit boek is zo bijzonder! Ik heb net hetzelfde doorgemaakt en heb mijn man door gegeven aan een vruchtbare vrouw, omdat hij wel 5 kinderen wou hebben en ik door Endometriose onvruchtbaar was. Wie gaat er nu scheiden uit pure liefde. Wij dus! Maar mijn man heeft nog geen kinderen en hij lijdt er zo erg onder. Ik begrijp ook mannen die echt een kinderwens hebben. Ik laat het boek van Martin lezen aan mijn ex-man Marc, om hem troost te geven. Veel dank!!!

2022-04-13 15:49:33 | By: Marjolein | Rating:
Wat kan deze auteur beeldend schrijven. Over liefde, verdriet, verbinding, loslaten, pijn en veerkracht.
Prachtig!

2022-04-13 17:30:36 | By: Thea | Rating:
Een ingrijpend verhaal. Heb soms het boek weg moeten leggen. Verdriet is zo voelbaar! Inderdaad, waarom mogen mannen geen verdriet hebben wanneer ze ongewenst kindloos blijven!! Een aanrader!

2021-12-22 22:59:37 | By: Ciska | Rating:
Ik heb het boek ineens uit gelezen !
Heel heftig om dit te lezen.
Wat een onverwerkt verdriet.

2021-12-21 17:10:43 | By: Dot Meijer | Rating:
Diep onder de indruk, dit boek overtrof mijn verwachting!
Dit is echt een fantastisch boek, het leest heel makkelijk weg en neemt je mee in de belevingswereld van een man met een kinderwens.
Zo fijn eindelijk eens het perspectief van een man te lezen!


2021-12-21 19:04:53 | By: Jolanda jaakke | Rating:
Vanaf bladzijde 1 wordt je meteen gegrepen door het verhaal van Bram .
Het verdriet van de onvervulde kinderwens , druipt letterlijk van de bladzijden af .
Geen geleuter, en recht voor z’n raap , vanuit het binnenste van zijn ziel lees je mee, met de ivf behandelingen en de keer op keer teleurstellingen .
Zijn verschrikkelijke jeugd .
Het egoïstische verdriet van Bram, het zelfinzicht daarna .
En op het eind tot tranen geroerd .
Niet alleen een boek voor de gene die zich daar voor een deel in kunnen herkennen .
Maar ook zo een prachtig boek om te lezen .Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kindermust - Het verdriet om een onvervulde kinderwens

Author:

Martin van den Broek

Category:

Novels

Number of pages:

286

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-12-2021

ISBN:

978-94-645-0148-3 / 9789464501483

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)