Cover voorkant
Koeienvlaaien Beestjes Aaien - Rampscenario voor een supervakantie
Koeienvlaaien Beestjes Aaien - Rampscenario voor een supervakantie

Koeienvlaaien Beestjes Aaien - Rampscenario voor een supervakantie

Nancy de Heer


€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Silver moet een paar weken logeren bij zijn oom Leo op een boerderij. Hij vindt er geen bal aan omdat oom verwaarloosde dieren opvangt en plantaardig eet.
Als zijn vriendinnetje Debbie ook mag komen logeren wordt alles anders. Er wordt een babycavia binnengebracht. Silver en Debbie mogen voor het diertje zorgen. Dan ziet Silver dat dieren in de mensenwereld niet kunnen overleven zonder hulp. Hij besluit zich later ook te gaan inzetten voor dieren.
Een boek van deze tijd waarin bewustzijn een grote rol speelt: de zorg voor de aarde en alles wat daarop leeft. Een tijd, waarin wij met z’n allen kunnen zorgen voor een gezonde planeet met gezonde mensen en dieren.
Een leuk en spannend boek voor vanaf 8 jaar.


De opbrengsten van dit boek worden gedoneerd aan stichting Stem voor Dieren: https://www.stemvoordieren.nl/

From the book

Zo in de avond is alles anders, denkt Silver. Overdag lijkt de wereld zo groot. Het is of alles in de nacht kleiner is. Het is doodstil. Op zijn knie voelt hij het hartje van de cavia snel tikken. Tik, tik, tik, tik. In de verte hoort hij: ‘Oehoe ... oehoe ... oehoe ...’ Zou dat een uil zijn? Hij kijkt naar Whinky, die inmiddels in slaap is gevallen. Silver legt zijn handen beschermend om het diertje heen. Zo klein. Zo lief. Hoe konden mensen hem nou toch weggooien? Het zwarte lijfje voelt warm. Dat er in zo’n klein lijf een hart zit. Ja, en longen natuurlijk en een maagje waar nu alle melk in zit. Dat dat er allemaal in past. Hij voelt zijn ademhaling. Door hún hulp kan de baby- cavia blijven leven. Zíj zorgen ervoor dat hij veilig is en beschermd.
Het zorgen voor zo’n piepklein beestje geeft Silver een gevoel dat hij nog nooit gehad heeft: hij voelt zich groot en sterk en gelukkig. Hij begrijpt dat dit is wat oom bedoelt: dieren kunnen in de mensenwereld niet voor zichzelf zorgen. De mensen moeten voor de dieren zorgen. Maar behalve dat, voelt hij zich ook trots. Apetrots op oom Leo, die zoveel dieren opvangt en dat al jarenlang doet. Die zijn hele leven alleen maar denkt aan bescherming en verzorging van mishandelde of verwaarloosde dieren. Die zo zorgvuldig met zijn tuin omgaat dat zijn planten en bloemen de mooiste zijn van de wereld. En die mensen leert dat je afval niet zomaar moet weggooien, maar dat je het nog kunt gebruiken. Tuinresten en mest van de dieren, bijvoorbeeld. Daarmee kun je helpen de aarde mooi te houden. En je hoeft er geen supermens voor te zijn, gewoon iemand als oom Leo. Of als Silver.
De babycavia slaapt rustig door in Silvers handen. Dat hij zo snel ademt hoort, heeft oom verteld. Dat doen jonge dieren.
‘Later als ik groot ben Whinky, dan koop ik ook een boerderij, vlak bij oom Leo,’ fluistert Silver. ‘Dan mogen pap en mam en Debbie bij ons wonen en ga ik net als oom allemaal dieren opvangen.’ Dit vindt hij het mooiste besluit van zijn leven. Dan word ik oom Silver, denkt hij blij.
Hij tilt Whinky naar zijn plekje onder de lamp en kruipt in bed. ‘Oom Silver,’ wat klinkt dat bijzonder.

About the author

Nancy de Heer is schrijver en ghostwriter. Zij komt uit een kunstenaarsgezin en werkte vroeger bij haar ouders in het kindertheaterbureau Bliksemproducties. Zij verzorgde talentenjachten en begeleidde kinderen op het toneel. Ook zong zij in de band die later geformeerd werd tot de jongensband The Shorts. In de jaren 90 schreef ze reclameboodschappen voor AH en het Kruidvat. Haar grote liefde voor dieren heeft ervoor gezorgd dat ze de stichting Stem voor Dieren oprichtte in 2009. Momenteel zet ze zich in tegen het leed in de intensieve veehouderij. Nancy is geboren en getogen in de prachtige stad Leiden en heeft twee zoons waar ze een hechte band mee heeft. Haar vijf kleinkinderen zijn de pareltjes die het leven zo mooi maken. En de strijd tegen dierenleed zal ze nooit opgeven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Koeienvlaaien Beestjes Aaien - Rampscenario voor een supervakantie

Author:

Nancy de Heer

Category:

Children books

Number of pages:

138

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-03-2022

ISBN:

978-94-645-0360-9 / 9789464503609

Price:

€ 19,99

Language

Dutch