Cover voorkant
Hoeden met sluiers - overwinning van schaamte en dogma
Hoeden met sluiers - overwinning van schaamte en dogma

Hoeden met sluiers - overwinning van schaamte en dogma

Willie Bouman-Tijs

Category: Biographies
  • (2)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vanny is een schoon en puur kind. Hij begrijpt alleen niet, waarom hij geen meisje mag zijn. Vaak vraagt hij zich vaak af; Welke frats heeft God met mij uitgehaald? Hij gaat gebukt onder het juk van een strenge katholieke opvoeding en durft tijdens het plassen niet naar zijn piemeltje te kijken, omdat dit een grote doodzonde is. De bekrompenheid van het dorp, zorgt ervoor dat hij naar de grote stad trekt. Daar lijkt het leven één groot feest, van glitter en glamour. Uiteindelijk komt hij terecht in het Antwerpse nachtleven, waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Dit is een verhaal van overwinning en bevrijding.

From the book

‘Vanny spijtig dat u geen meisje zijt, ik zou zo graag met u trouwen.’ Kriebels van gelukzaligheid vulden zijn buik. Weken lang ging Vanny met een blij gevoel zwevend door het leven. Zijn hoofd tolde van de vragen waar hij geen antwoord op kreeg. Vanaf dat moment heeft hij er een pijnlijke emotie bij, die enorm steekt. Het is de afgunst naar meisjes toe, die hij maar niks vindt, gewoon omdat ze meisje zijn en zijn jeugd wordt steeds vreemder. Als een vroom kind heel katholiek opgevoed, denkt hij: als ik maar genoeg bid dan luistert God wel naar mij. En vele uren voor het slapen gaan, doet Vanny op zijn knieën, de armen de lucht in gespreid, zijn smeekbede. ‘God laat me morgen wakker worden en gewoon een meisje zijn.’

About the author

Auteur Willie Bouman -Tijs, is aan het schrijven gezet, door de hulpbehoevendheid van haar moeder. Die zei tijdens haar leven tegen d'r dochter: ‘Jij moet de wereld laten weten, wat het voor een moeder betekent, dat zij niet meer voor haar kinderen kan zorgen.’ In 2003 is haar moeder overleden en een jaar later heeft zij een tweejarige schrijverscursus gevolgd, bij de Leidse onderwijsinstellingen. Het lesmateriaal hiervan, bestond uit het schrijven van veel uiteenlopende verhalen. Willie heeft zelf geen kinderen en misschien is dat de reden, waarom zij haar moeders wens nog niet in vervulling heeft gebracht. Keramiek, tekenen en schilderen zijn een grote passie voor haar. Alle illustraties in “Hoeden met Sluiers” zijn dan ook door haar gemaakt.

Reviews

2022-02-03 15:18:34 | By: Patricia Naerebout | Rating:
Vond het een goed geschreven boek. Een mooi verhaal

2022-02-03 17:58:38 | By: Marc | Rating:
Heel heftige verhalen die zeker herkenbaar zijn.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hoeden met sluiers - overwinning van schaamte en dogma

Author:

Willie Bouman-Tijs

Category:

Biographies

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-01-2022

ISBN:

978-94-645-0252-7 / 9789464502527

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)