Cover voorkant
Verhalen uit het echte Rusland - De Russische samenleving gezien door de ogen van een Nederlander
Verhalen uit het echte Rusland - De Russische samenleving gezien door de ogen van een Nederlander

Verhalen uit het echte Rusland - De Russische samenleving gezien door de ogen van een Nederlander

Hans van der Maarel

Category:
  • (2)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rusland is een geweldig land. De verhalen in dit boek beschrijven het dagelijks leven van de Russen. Niet de toeristische bezienswaardigheden, maar de plekken waar je als toerist niet komt. Ze zullen uw beeld van Rusland veranderen, want we bezoeken datsja’s, maken kennis met de Baboesjka’s op de markt. We ervaren de Russische banja, waar we met berkentakken geslagen worden. We vinden paddenstoelen in het bos, die we bereiden en eten. Met de nodige humor en relativering worden deze gebeurtenissen verteld. Dit is een boek, dat je voor je bezoek aan dit land gelezen moet hebben. Een boek voor iedereen die in dit land geïnteresseerd is. Het gaat voorbij aan de politiek. Hier spreken mensen zoals jij en ik.

From the book

Ze komen hier vaker. In de buurt van Sint-Petersburg ligt een groot bosmeer. Het is nog koud voor de tijd van het jaar, maar vandaag treffen ze het. Ze heten: Mimi, Ludmilla en Svetlana. Twee zussen met hun moeder. Een plek verscholen in het bos, waar liefhebbers naar toe trekken en elkaar ontmoeten. Als het water op temperatuur komt, wordt er gezwommen. Soms ook als het water nog niet op temperatuur is. Het is crisis in Rusland. In de grote steden heerst de gekte. Het virus legt het openbare leven plat. Iedereen zit thuis. Naar buiten mag je alleen als je via internet een code weet te scoren. Boodschappen doen, de hond uitlaten, leveren geen problemen op. Andere redenen worden zwaarder gewogen. Vandaag is het 9 mei. De dag van de overwinning. Op deze datum gaven de Duitsers zich over, waarmee de grote oorlog zoals ze die hier noemen, beëindigd werd. Normaal vinden er uitgebreide festiviteiten plaats. Met als hoogtepunt: de militaire parade in Moskou, op het rode plein. Dat alles is -in verband met het virus- afgelast. De drie familieleden laten zich niet uit het veld slaan. Hebben zin in een feestje. Svetlana verzint een goede reden om toch te kunnen reizen. Ze gaan hun moeder vanwege haar gezondheid naar familie in Sjestroretsk brengen. Het wordt geaccepteerd. Mimi regelt een taxi. Met de code begeven ze zich op weg naar het bosmeer. Proviand en een flesje drank worden ingepakt. Het is tenslotte een feestdag. En mochten ze gecontroleerd worden, dan is dat het voedsel dat ze hun moeder meegeven. Ze zijn in een uitgelaten stemming. Als je in de stad geen feest mag vieren, dan moet je het hier maar doen. Ter gelegenheid van vandaag dragen ze soldatenpetten. Aan het topje van hun bikini’s hebben ze het oranje-zwarte Sint George lint geknopt. Het symbool van de dag van de overwinning. Het verhoogt de stemming. Na gezwommen te hebben in het toch wel koude water wordt de fles met wodka geopend.

About the author

Hans van der Maarel (1951) is op latere leeftijd getrouwd met de Russische Elena. Door haar heeft hij de Russische samenleving van binnenuit leren kennen. Hij ontmoet er talloze mensen en bijna alle ontmoetingen leveren een verhaal op. Hij beziet met een humoristische blik, hoe goede bedoelingen vaak verzanden in hopeloze mislukkingen en hij verbaast zich over hoe de Russen met het lot omgaan. Het was zijn droom om ooit een boek te publiceren. Met de ‘verhalen uit het echte Rusland’ is dat gelukt. Lees dit boek en laat je verleiden om minstens één keer in je leven een bezoek aan dit Rusland te brengen.

Reviews

2022-05-20 11:22:29 | By: AJ | Rating:
Een ontzettend leuk boek, zeker voor lezers die Sint Petersburg al eens bezocht hebben. Een aanrader.

2022-01-19 18:01:48 | By: Ad | Rating:
Het boek over Rusland
Is geweldig geschreven ben Vriendelijke groet
Ad PeperkampWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verhalen uit het echte Rusland - De Russische samenleving gezien door de ogen van een Nederlander

Author:

Hans van der Maarel

Category:

Number of pages:

194

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-01-2022

ISBN:

978-94-645-0224-4 / 9789464502244

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)