Cover voorkant
Scheefgroei van dansende hormonen - Een innerlijke ontdekkingsreis over angst, liefde, groei en bewustwording
Scheefgroei van dansende hormonen - Een innerlijke ontdekkingsreis over angst, liefde, groei en bewustwording

Scheefgroei van dansende hormonen - Een innerlijke ontdekkingsreis over angst, liefde, groei en bewustwording

Els Kikke

Category: Novels

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Wat zich niet laaft aan liefde valt uiteen.’ Een gepassioneerde en intense wisselwerking tussen twee geliefden die met elkaar in een symbiose zijn beland. Ze proberen zichzelf en de ander te begrijpen, raken steeds meer aan elkaar verslingerd, maar raken via elkaar ook verstrikt in herbelevingen van hun eigen levensverhaal. Lukt het hen om elk hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zo het proces een andere wending te geven? En hoe gedragen hun hormonen zich erbij?

Spannende, diepgaande, soms geestige dialogen, felle ruzies, uitvoerige briefwisselingen en bespiegelingen hierover raken het universele thema van dit boek: hoe liefde steeds van buitenaf lijkt te moeten komen. Hoe zich dat vertaalt in een zoektocht in de buitenwereld naar iemand die geeft waar het verlangen naar uitgaat. In plaats van deze ‘zoektocht in de buitenwereld’ introduceert de auteur een ‘ontdekkingsreis van liefde’. Zo’n ontdekkingsreis gaat door het zuigende slijk en de ondoordringbare jungle van de onbevredigde behoeften die ons kritisch, verontwaardigd, teleurgesteld, boos en eenzaam achterlaten. Zijn de geliefden inmiddels murw van de uitdagingen of vinden ze in de diepten van zichzelf spontaan een andere liefdevolle keuzemogelijkheid?

From the book

Bewustwording van het antwoord dat wij mensen geven op onze allereerste levenservaringen via typerend gedrag. We herhalen onbewust ons hele leven dat antwoord op belevenissen die dit raken. Wat we dagelijks tegenkomen vormt een permanente spiegel voor herbeleving van de oude emoties. Door in die spiegel te durven kijken komen we op het spoor van hoe ons karakter en onze levenswijze zijn gevormd. Hoe we met onze emoties omgaan en waaraan we ons vastklampen. Hoe hierdoor de basale onvoorwaardelijke levenskracht en liefde in het contact met onszelf en met de buitenwereld veranderd zijn in frustraties en reacties erop.

Dit boek toont ongenaakbaar de spiegel die beide hoofdpersonen elkaar voorhouden en de pijnlijke geleidelijke herkenning van zichzelf in die spiegel waardoor de mogelijkheid ontstaat om vrij te komen van de projecties van ieders verleden op elkaar en van de knellende binding die de plaats innam van liefde en verbondenheid.

About the author

Els Kikke is psycholoog, ontdekkingsreiziger, dochter van een idealistische vader en een extravagante moeder. Ze gaat al jong haar eigen weg, en ontdekt dat zoveel van haar gedrag een geconditioneerde reflex is op haar allereerste levenservaringen. Met de ervaring die zij opbouwt via een breed scala aan invalshoeken gaat ze, op diverse plekken in de wereld, mensen begeleiden op hun innerlijke ontdekkingsreis. Het uitgangspunt is het vinden van de ongeconditioneerde, inclusieve liefde als tegenhanger van de geconditioneerde reflexen. Na het schrijven van verschillende boeken en artikelen, is de deur opengegaan voor het schrijven van dit persoonlijke verhaal over haar eigen ontdekkingsreis en die van haar toenmalige partner, die met publicatie akkoord is gegaan. De namen van de betrokkenen zijn veranderd.

Voor meer informatie: https://www.elskikke.com/

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Scheefgroei van dansende hormonen - Een innerlijke ontdekkingsreis over angst, liefde, groei en bewustwording

Author:

Els Kikke

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-05-2022

ISBN:

978-94-645-0372-2 / 9789464503722

Price:

€ 20,99

Language

Dutch