Cover voorkant
Achter de horizon - Reizen is zien
Achter de horizon - Reizen is zien

Achter de horizon - Reizen is zien

Jaap Ekhart

Category: Travel
  • (1)

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Terugkerende thema’s in de reisverhalenbundel “Achter de horizon” zijn: Jezus en zijn trawanten, gentrificatie, vissen en honden in diverse verschijningsvormen, lekkere hapjes, kunst, sociale en maatschappelijke misstanden, film, architectuur, de rol van de vrouw in de geschiedenis, muurschilderingen, Friezen in den vreemde, politieke incorrectheid, erotiek en thuishaven (stad) Groningen. Humoristische beschouwingen en serieuze zaken wisselen elkaar af.

Een krantenkop uit november 2021 luidt: “In Jemen voltrekt zich de grootste humanitaire crisis ter wereld”. Een reden om Noord-Jemen, 1989 in de bundel op te nemen. In Weg van corona: op naar Slowakije wordt verslag gedaan van een reis van recentere datum.

“Reizen is zien”. Mijd eens de toptien bezienswaardigheden, sta stil bij het dagelijks leven: kijk rustig om je heen, registreer, lees en luister.

From the book

Een lange, knappe jongeman -linkerhand een sigaretje, rechterhand een blikje bier- spreekt ons aan in het Engels en informeert of we uit Nederland komen. Zijn tweede vraag luidt: “En komen jullie misschien uit Friesland?”
Als Vrouw zegt dat ze Friezin is, maakt de jongeman een vreugdedansje en omhelst hij haar: “Dan kan ik met jou eindelijk weer eens Fries praten.”
Het Fries spreken is echter van korte duur. De uit Harns (Harlingen) afkomstige jongeman verblijft nu al zeven maanden in Zuid-Amerika, uit zich moeilijk in zijn moerstaal en vervalt daarom steeds in het Engels.

Op de vraag hoe hij reist en wat hij zoal doet, antwoordt de globetrotter: “Ik ben een gigolo, ik lever seksuele diensten aan vrouwen. Daarvoor krijg ik kost, inwoning en geld om te reizen.”
“Seksuele diensten,” herhaalt Vrouw. Vervolgens spreek ze de jongeman vermanend toe: “Je vertelde dat je 26 bent. Nou, dan wordt het eens tijd dat je leert op eigen benen te staan. Word eens minder afhankelijk van vrouwen.”
Enigszins beduusd reageert de viriele Fries: “Maar ik vind het leuk. En de vrouwen genieten er ook van.”

Als hij wegloopt, draai hij zich nog een keer om, neemt een slokje bier en roept naar ons: “Over twee weken ga ik naar Colombia. De vrouwen daar schijnen buitengewoon mooi en gewillig te zijn.”
“Misschien moet je contact opnemen met de politie in Harlingen,” suggereer ik Vrouw. “Om door te geven dat de vermiste, verwarde jongeman in Ecuador is gesignaleerd. En dat hij binnenkort naar Colombia gaat om daar vrouwen te verwennen.”

About the author

Jaap Ekhart (1956) werd geboren bij het dorp Een. Na afronding van de Pedagogische Academie studeerde hij Kunstgeschiedenis & Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jaap is architectuur- en erfgoedgids: hij geeft rondleidingen en lezingen, verzorgt presentaties en schrijft. Daarnaast reist hij graag.

Reviews

2022-04-01 14:36:51 | By: Eduard Hoeksma | Rating:
Een reeks aan anekdotes over vakanties in ongelooflijk veel landen. Kort, bijna staccato geschreven met gevoel voor humor, waar naast vele ontmoetingen met plaatselijke gewoontes en bevolking, het eten en drinken evenals het verteren daarvan prominent in beschreven beeld komen. Ik heb het boek met veel plezier in een keer uitgelezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Achter de horizon - Reizen is zien

Author:

Jaap Ekhart

Category:

Travel

Number of pages:

132

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-02-2022

ISBN:

978-94-645-0288-6 / 9789464502886

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)