Hoe mijn hoofd omliep - Gedichten en gedachten waardoor je weer 'opgehumeurd' raakt

Jan W. de Jong

Category: Poems
  • (2)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze bundel bevat een verzameling gedichten en gedachten waarbij woorden en zinnen een onverwachte wending krijgen en zo een glimlach veroorzaken. Soms worden taalclichés doorgeprikt en ontzenuwd. Elders worden spreekwoorden en 'verspreekwoorden' letterlijk genomen: woorden als dwarskijker of hielenlikker komen dan in een heel ander daglicht te staan. Kleurrijke gedachten volgen elkaar op in tal van onderwerpen. 'Waarom een hoofd altijd wil omlopen' of 'Waarom nachten steeds maar vallen en ochtenden niet' en waar een sidderaal nu toch bang voor is... In dit bundeltje wordt de spot gedreven met zaken die de schrijver raken, soms licht, soms serieus, en soms alleen maar geinig, waarbij het onderwijs, de militaire dienst, de vriendenkring en vaak ook de schrijver zelf 'de klos' zijn.

From the book

“NIET DE EERSTE DE BESTE” Onze dochter trouwde ten langen leste Niet met “de eerste de beste” Maar... In iedere tak van sport is men blij met de eerste! Want dat is immers altijd de beste! Dus is het mij een raadsel waarom iemand juist niet de eerste de beste wil EERLIJK DELEN Hij had wel eens het bed gedeeld Wellicht wel zeven maal De matras in stukken ging nog wel... Maar o die rot spiraal!

About the author

Jan W. de Jong, uit 1943 en opgegroeid in de bossen aan de Veluwezoom, blijkt te zijn geboren met een soort onderwijs-dna dat onvergankelijk lijkt. Hij is ‘thuis’ in vrijwel alle vormen van onderwijs, training en opleiding. Van basisschool tot lerarenopleiding. Door een goede voorbereiding, mede dankzij zijn studie in onderwijskunde en pedagogiek, bleef hij zijn studenten altijd een bladzijde voor. Jarenlang verzorgde hij opleidingen en trainingen in het bedrijfsleven. Dat ging samen met ontwikkelen en schrijven van onderwijsmodules en publicaties op het gebied van communicatie, agressie-beheersing, management en pedagogische antropologie. En hij schrijft nog steeds: boeken, artikelen en achtergrondverhalen over zijn dienstplichtperiode in Suriname. Hij heeft een soort ‘van binnen pratend hoofd’ dat voortdurend speelt met taal, met zinvolle onzin en betekeniswijzigingen. Dat kan wel eens lastig zijn, maar het levert ook zomaar weer een creatieve vondst op.

Reviews

2022-01-19 09:37:52 | By: J.A. van Oostaijen | Rating:
Goed geschreven, precies zoals de schrijver is. Ik eb meerdere boeken van hem.

2022-01-19 16:47:38 | By: Margreet Meenink | Rating:
Fijn boek om te lezen. Boek leent zich goed om af en toe op te pakken en een paar bladzijden te lezen. Heb het boek met een glimlach gelezen. Mooie woordspelingen en gedachtes. Je word er blij van als je het leest. Aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hoe mijn hoofd omliep - Gedichten en gedachten waardoor je weer 'opgehumeurd' raakt

Author:

Jan W. de Jong

Category:

Poems

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-01-2022

ISBN:

978-94-645-0215-2 / 9789464502152

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)