Cover voorkant
Annes biecht
Annes biecht

Annes biecht

Arjan Wijnker

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anne woont in verzorgingshuis De Tuinen. Haar ogenschijnlijk rustige leventje wordt verstoord als regionaal dagblad De Stadsheraut een overval van 50 jaar geleden oprakelt. Anne wordt door het artikel niet alleen geconfronteerd met haar verleden, maar ook met een medebewoner die daar een prominente rol in heeft gespeeld. Als de journalist ontdekt dat nog niet het hele verhaal over de misdaad is verteld, gaat hij op jacht naar de waarheid. Dit verhaal moet de onthulling worden die zijn vastgelopen carrière uit het slop trekt. In zijn zoektocht stuit hij echter op gevoeligheden en verzet, zowel op de redactie als in De Tuinen.

From the book

Aan de voordeur van buurvrouw Griffioen hing de kerstklok van vorig jaar nog. Onder de crêpepapieren klok vormden plakletters de tekst Merry X-mas. De buurvrouw ging Anne voor naar het halletje en hing het koord met haar voordeursleutel aan een haakje van de kapstok. Anne volgde naar de woonkamer. Het appartement bood net als het hare uitzicht op de voorzijde van het gebouw. De buurvrouw had een nog beter zicht op de entree. Ze nam plaats op een stoel bij het raam. Op de vensterbank verlepte een orchidee naast een vaas met nepchrysanten. Aan beide uiteinden van de vensterbank zwom een porseleinen eend. De eend links wankelde op de rand en vond zijn evenwicht tegen het zware overgordijn. Anne duwde het aardewerken beest terug op zijn plaats. Tussen de rechter eend en de orchidee dromde een kleine kudde kristallen olifanten samen. De verzamelobjecten verstilden onder een dun laagje stof. Buurvrouw Griffioen somde in de keuken haar handelingen op. ‘En dan nog een paar schepjes in het filter. En dan aanzetten. Zo, de kopjes op het dienblad en suiker en melk. En natuurlijk de koekjes erbij.’ Anne vroeg zich af of zij ook in zichzelf praatte. Het speet haar al dat ze de uitnodiging van de buurvrouw had geaccepteerd. Aan de wand hingen sepiakleurige familieportretten in ovalen lijstjes. Daar leefde er geen een meer van, concludeerde Anne. Jezus keek van boven de deur de kamer in. Drie kleine spijkers hielden de gietijzeren figuur tegen het houten kruis. De ogen in zijn gedetailleerde gezicht keken sip langs zijn voeten naar een vlek in het tapijt. Tussen het kruis en Jezus' holle rug was een buxustak gestoken. De blaadjes waren dor en geel.

About the author

Arjan Wijnker, getogen in Schagen en woonachtig in Heiloo, besloot dat het na vele columns tijd werd voor een tekst van de lange adem. Dat werd de roman Annes biecht.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Annes biecht

Author:

Arjan Wijnker

Category:

Novels

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-02-2022

ISBN:

978-94-645-0295-4 / 9789464502954

Price:

€ 21,99

Language

Dutch