Cover voorkant
De duistere achtervolging
De duistere achtervolging

De duistere achtervolging

Chiel Swinkels

Category: Young Adult
  • (2)

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een toevallige ontmoeting tussen twee meisjes, een onverwacht vertrek uit Touillon en een moordlustige man die hen kriskras door Frankrijk achtervolgt. 

Cloé is met haar ouders en broertje gevlucht voor de oorlog in België en komen terecht in een dorpje vlakbij Dijon. Wanneer ze met haar broertje een mysterieus meisje met rode haren in het bos vindt beginnen de problemen voor haar met de Romeinse Inquisitie pas echt. Een vlucht uit haar dorp kan niet uitblijven en vormt het startpunt voor een epische reis opzoek naar een verloren liefde. Avontuur, geschiedenis, actie en met en flinke dosis humor; het komt allemaal in dit spannende boek aan bod.

From the book

Eindelijk, gevonden, dacht Cloé toen ze het ijzeren hek zag dat verscholen tussen de hoge, maar fraai versierde huizen lag. Zou dit het dan zijn, dacht ze. Schichtig keek ze om haar heen. De straat was uitgestorven, doods en kil. Normaal gesproken zou het hier wemelen van de mensen, aangezien het de vrijdagmiddag markt was. Voorzichtig duwde Cloé tegen het hek. Op slot, dacht ze en ze beet op haar onderlip. Hoe kom ik hier nu weer binnen? Ze keek omhoog langs de hoge huizen zoekende naar een andere ingang. Niets, de huizen waren te hoog om naar boven te klimmen en de ramen waren met planken dichtgetimmerd. Nog maar eens proberen, dacht ze en ze gaf een flinke duw tegen het hek. Weer geen beweging. Was dit wel het juiste hek? Ze keek weer de straat in. Haar ogen zagen een schaduw in de verte van de straat opdoemen die langzaam in haar richting liep. Wie zou dat zijn?, dacht ze. Ze priemde haar ogen om het nog wat scherper te zien. De schaduw zag dat Cloé naar hem keek en vluchtte terug de inktzwarte duisternis van de straat in gevolgd door het geluid van de wind dat over de huizen jaagde. Misschien was dat diegene die haar gevangen had genomen? Met ontsteltenis staarde ze naar de lucht. De laatste strepen van de zon waren nog net zichtbaar, voordat deze verdrongen werden door donkere dreigende wolken vanuit het zuiden. Ze zuchtte een keer diep, zette de donkerbruine kap van haar mantel wat hoger en rende achter de schim aan, terwijl de zon achter de wolken verdween en plaatsmaakte voor striemende regen.

About the author

Chiel Swinkels (31) is een beginnende schrijver die al jaren met het idee liep om een boek te schrijven. Aangespoord door vrienden om zijn ideeën over te brengen op papier heeft hij de stap gewaagd en is begonnen met schrijven van een verhaal. De vele ideeën vlogen hem al snel om de oren en in een vroeg stadium ontstond het idee om een trilogie van het verhaal te maken.

Reviews

2022-11-25 18:01:26 | By: Margreet | Rating:
3 maanden geleden ben ik begonnen aan dit boek. Heb daarna gelijk het vervolg gekocht. Een echte aanrader! Het is een leuk boek, heb hem ook gelijk voor mijn moeder gekocht.

2022-11-18 05:48:30 | By: Dave | Rating:
Spannend eerste boek van een beginnende schrijver. Leuk dat het voor YA is geschreven, maar het spreekt mij als volwassene ook aan.

Er staat dat er drie delen komen. Ben benieuwd naar het volgende deel.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De duistere achtervolging

Author:

Chiel Swinkels

Category:

Young Adult

Number of pages:

308

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-02-2022

ISBN:

978-94-645-0345-6 / 9789464503456

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)