Cover voorkant
Ik, Annemarie - Wat zou je doen, als je zou durven?
Ik, Annemarie - Wat zou je doen, als je zou durven?

Ik, Annemarie - Wat zou je doen, als je zou durven?

Hanneke Goessen

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Annemarie is tien jaar samen met haar vriendin Nikki, als ze Nikki betrapt met een ander. Annemarie zet een punt achter de relatie en beseft zich daarna pas hoe ziekelijk deze relatie was. Ze heeft geen idee wie ze eigenlijk is, omdat ze in hun relatie niets anders is geweest dan de slaaf van een narcist. Annemarie bedenkt een lijst met 101 dingen die ze wil gaan doen om zo te ontdekken wie ze nu echt is. Met vallen en opstaan, angsten overwinnen en beste vriend Erik aan haar zij, ontdekt Annemarie het leven. Haar eigen leven! En wat is het leven eigenlijk mooi, als je ervoor open durft te staan.

From the book

'Hoe vind je jezelf eruitzien? Je kledingstijl? Je hele stijl eigenlijk.’ 'Wat wil je nou zeggen, man? Dat ik er niet uitzie?’ Ik begin boos te worden. Erik blijft echter heel rustig. ‘Nee, schat, alleen dodelijk saai en burgerlijk. En ik vraag me af of je er echt werk van maakte of dat Nikki je kleren uitzocht en jij er verder niks over mocht zeggen.’ Er gebeurt iets met me. Ik kan het niet uitleggen. Ineens wordt alles helder. Eindelijk begrijp ik waarom Erik me al die dingen vraagt. Eindelijk zie ik het in. Ik doe mijn mond open, maar er komt geen geluid uit. Ik kijk naar Erik, die mijn hand pakt. ‘Wat denk je nu, schat?’ Ik blijf hem aankijken, wil van alles zeggen, maar de woorden komen er niet uit. Ik sta op van de tafel om ... ja, waarom eigenlijk? Verward kijk ik om me heen. Dan barst ik in huilen uit. Erik komt naast me staan en slaat zijn arm om me heen. Als ik wat rustiger ben, ga ik weer zitten. Erik neemt zo’n diepe hijs van zijn sigaret dat ik bang ben dat zijn longen ontploffen. Ik neem een slok van mijn wijn en zucht diep. Er komt een gevoel naar boven dat ik nooit eerder heb gevoeld. Het is ongekend sterk. Met een felle blik kijk ik Erik aan. ‘Ik wil dit niet meer, Erik. Dat kutwijf heeft me gekneed tot iets wat zij wilde hebben. Ik heb nooit mezelf kunnen of mogen zijn. Nooit! Het is afgelopen, klaar! Ik ben Annemarie en ik heb geen fucking idee wat dat betekent, maar daar ga ik achter komen. Met een harde klap zet ik het glas weer op tafel. Erik kijkt naar me en zegt: ‘Wat voel je nu, schat? Wat denk je? Ik zie weer lichtjes in je ogen branden, klopt dat?’ Ik kijk hem aan. ‘Ja. Ik wil weten wie ik ben. Ik ga alles anders doen. Ik ga alles doen wat ik wil doen en laat me door niets of niemand tegenhouden. 'Durf je dat ook?' Bonk. Hallo realiteit.

About the author

Hanneke Goessen (1990) woont met haar vrouw in Zuid-Limburg. Op de basisschool schreef ze al graag korte verhaaltjes en ontstond de droom om later een boeken te schrijven. Hanneke schrijft over wat haar bekend is; door een pestverleden ontwikkelde ze een angststoornis. Hierdoor raakte ze verwikkeld in relaties die niet goed voor haar waren. Na jaren van therapie, coaching, zelfreflectie en lieve familie en vrienden aan haar zijde, deed ze wat Annemarie deed; ze zette zichzelf op nummer 1. Doodeng! Ze ging dingen doen die ze eigenlijk helemaal niet voor mogelijk hield (scheiden, alleen wonen, uitgaan, daten) en ontdekte waar ze eigenlijk toe in staat is en hoe sterk ze is. Inmiddels is Hanneke een sterke vrouw en gelukkig getrouwd met haar vrouw Lieke en hebben ze samen hond Lotje en hamster Louis. Leuk feitje: toen Hanneke dit boek schreef, kende ze Lieke nog niet. Lieke is verpleegkundige, heeft krullen en groene ogen en heeft een wereldreis gemaakt. Annemarie wordt in het boek verliefd op verpleegkundige Mijke, met krullen, groene ogen en die een wereldreis heeft gemaakt, Vooruitziende blik?

Reviews

2022-05-03 08:53:04 | By: Tinie Stoffels
Wat een mooi oprecht boek. Ik moest er even aan wennen maar het is herkenbaar in zoverre, wat je weleens meer op tv ziet of leest hoe mensen gebukt gaan onder mishandeling, zowel fysiek als geestelijk en hoe moeilijk het is om hier uit te komen. Gelukkig was er die trouwe vriend.
Moest even wennen aan hier en daar lesbische seksscènes. Ook weer een eye opener. Ook de acceptatie van LHBTI zien we voorbij komen. Beslist een aanrader en snakt naar een vervolg. Ik zeg beslist lezen. Succes met je schrijverscarriere.
Tinie Stoffels

2022-03-09 16:19:03 | By: toine Vreuls
Het taalgebruik is bij vlagen van een bedroevend niveau. Het lijkt nog het meest op een dagboek van een gekrenkte jonge vrouw, die het begrijpelijkerwijs vervelend vind dat haar relatie is stukgelopen. Zelfreflectie is nauwelijks aanwezig. Een relatie bestaat minimaal uit twee mensen, dus ook twee personen die een relatie doen slagen of stranden. Ik tref vooral zelfmedelijden aan. Dat gaat maar door en door. Men valt in herhaling. Weer een dag vol drank. Weer een avontuurtje met een partner, dat overigens ten koste gaat van Mijke die het goed met haar voorheeft. Opnieuw een sigaret opsteken. Vervolgens gooien we er nog maar eens de nodige fuck hier en fuck daar tegenaan. Tenenkrommend. Soms is het bijna 'app-taal' Het boek is niet meer en niet minder dan het van je afschrijven van frustraties die er zijn opgelopen. Therapeutisch kan dat heilzaam werken maar gooi het niet ongepolijst op straat.Jammer Hanneke Goesen. Een gemiste kans. Met wat meer geduld en mogelijk wat ingewonnen adviezen had je er iets moois van kunnen maken. Een goedbedoelde mening van een amateur schrijver. Vriendelijke schrijversgroet Toine Vreuls uit Heerlen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik, Annemarie - Wat zou je doen, als je zou durven?

Author:

Hanneke Goessen

Category:

Novels

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-02-2022

ISBN:

978-94-645-0312-8 / 9789464503128

Price:

€ 21,99

Language

Dutch