Cover voorkant
Onzichtbare pijn - (Over)leven met psychische problematiek
Onzichtbare pijn - (Over)leven met psychische problematiek

Onzichtbare pijn - (Over)leven met psychische problematiek

Fleur van Opbergen

Category: Biographies
  • (3)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze autobiografie beschrijft Fleur haar hobbelige leven vanaf veertienjarige leeftijd. Op haar zestiende krijgt ze de diagnose autisme spectrum-stoornis. Het gevolg van deze late diagnose is het jarenlang gepest zijn. Ze ontwikkeld meerdere psychiatrische stoornissen door traumatische gebeurtenissen en heeft zich altijd onzichtbaar gevoeld. Ze was onzeker en had een laag zelfbeeld. Na meerdere zelfmoordpogingen belande ze voor een lange tijd in psychiatrische klinieken. Het werden periodes met vallen en opstaan, omgaan met verloren hoop en het zoeken naar wilskracht om door te gaan. Dit boek gaat over onzichtbaar ziek zijn, omgaan met psychische problematiek, onbegrip vanuit de buitenwereld, maar vooral over hoop en het terugvinden van kracht. En nu wil ze haar verhaal delen in de hoop anderen ermee te kunnen helpen.

From the book

Zee van gevoelens Ik zwem In de zee van gevoelens Proberen boven water te blijven Zoekend naar dat ene stukje land Rustig blijven drijven In de zee van zout Geen idee welke richting ik moet zwemmen Of hoelang ik dit nog volhoud Een hoge golf komend Ik word meegesleurd met man en macht Compleet overstroomd De golf te hoog, de stroming te sterk Ik verlies mijn laatste kracht Meegetrokken naar de diepe bodem Vol angst wat daar op mij wacht Ik zink steeds dieper en dieper De bodem in zicht Mijn adem raakt op Met mijn laatste kracht zwem ik richting het licht Proestend, met mijn neus en mond vol water kom ik boven Ik wil dat het stopt Mijn benen voelen verlamd Mijn lichaam compleet verrimpeld Mijn beide armen verkrampt Happend zoek ik naar lucht Met beide benen wild trappelend in het water Mijzelf proberen boven water te houden kleumend van de kou In de verte zie ik een tweede golf Eentje die mij helemaal doen zinken zou Een traan stroomt over mijn wang Ik kan niet meer voor mijn gevoel Ik voel mij zo eenzaam en zo bang Langzaam maak ik mij klaar En zet ik mij schrap Ik neem een grote hap lucht Verzamel mijn laatste kracht En verdwijn alvast onder water Voor de golf die op mij wacht

About the author

De auteur laat je meelopen in de emotionele achtbaan waar zij in is beland. Je loopt mee met haar emoties, het zwijgen en de gevolgen hiervan. Een verhaal die bijzonder pijnlijk herkenbaar zal zijn voor velen. Puur, echt en oprecht geschreven vanuit het oog van de gepeste. De lezer loopt mee hoe zij ieder jaar onderuit werd gehaald door alle gebeurtenissen, maar ook hoe zij elke keer weer is opgestaan en omgaat met haar onzichtbare ziektes. Dit is niet alleen haar verhaal, Het zal een verhaal zijn van velen. In deze tijd was er een ding die haar hielp om moeilijke periodes door te komen; het schrijven. Haar verhalen en gedichten wil ze delen met de wereld in de hoop anderen herkenning te bieden, te inspireren en misschien wel te motiveren.

Reviews

2022-03-03 09:34:57 | By: Jolanda | Rating:
Fleur,

Je hebt mij geraakt met je boek. Het is ontroerend, dapper en krachtig. Je mag trots zijn op dit boek en jezelf! De gedichten zijn goed en invoelbaar geschreven.

2022-02-25 13:41:19 | By: Jeroen | Rating:
Een boek welke op een mooie, ontroerende en leerzame manier de mens achter de ziekte omschrijft. Zeer de moeite waard!

2022-02-25 19:21:01 | By: Janette
Fleur! Allereerst mijn grote complimenten over hoe jij jouw verhaal vertelt! Je neemt de lezer mee in je verhaal en automatisch wil je gelijk doorlezen, wat ik ook heb gedaan! De gedichten zorgden voor kippenvel…
Klasse meid!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onzichtbare pijn - (Over)leven met psychische problematiek

Author:

Fleur van Opbergen

Category:

Biographies

Number of pages:

234

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-02-2022

ISBN:

978-94-645-0352-4 / 9789464503524

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)