Cover voorkant
Niet Door Doen - Mathieu Broens
Niet Door Doen - Mathieu Broens

Niet Door Doen - Mathieu Broens

Mathieu Broens


€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hopelijk heeft dit boek een beetje bijgedragen bij het begrijpen van het niet door doen. Het is een zeer complex probleem, het woord faalangst is misschien een te sterke algemene term voor onze turnsport, maar komt zeker individueel erg vaak voor bij een turnster. Het vertrouwen is aan ons als begeleiders, er van uit gaand dat wij de beperkte factor zijn, dat de turnster altijd centraal moet staan, en dat er vele wegen naar Rome leiden. Deze achtergrondgedachte moet ons als begeleiders, ouders de tijd geven, tijd voor duurzame ontwikkeling, en tijd voor het onvoorwaardelijke vertrouwen, en respect, niet alleen voor degene die het uitvoert maar zeker ook voor degene die het mag en moeten begeleiden. Immers ontwikkelen doe je samen, alleen kan je niet door doen.

From the book

De Tandem.
Op de tandem, tweezitters fiets, de voorste persoon is de stuurman, de gangmaker, bedenkt een plan waar naar toe. De achterste persoon volgt, helpt en ondersteund, communiceert. Geeft een feedback, maar volgt onvoorwaardelijk. Gelijkwaardige samenwerking ontstaat wanneer je voelt dat de ander met respect en vertrouwen omgaat met jou leerproces en omgekeerd de ander zijn missie ondersteund. Samen erop uit, op de tandem. Voordat je op de pedalen stapt, ga je in gesprek over waar je naar toe wilt en welke route daarbij past. Dan ga je samen op weg. Meestal met de wind in de rug en de zon aan de hemel, maar ook wel eens met een flinke tegenwind. Wie voorop zit, heeft het stuur in handen, is de denker. Dat kan betekenen dat er wordt afgeweken van de eerder bedachte weg. Soms levert dat aangename verrassingen op, waardoor je sneller je eindbestemming bereikt van het proces. Maar soms betekent het ook een omweg met onverwachte obstakels. De hindernissen op de tandem neem je samen, in een gelijkwaardige stroomversnelling. Die denkbeeldige ketting van geestelijke en lichamelijke gecoördineerde samenwerking moet in harmonie zijn met de afstand van het te bereiken einddoel. De missie waar de tandem voor staat moet ondersteuning krijgt door het te drukke verkeer waar de tandem zijn weg baant naar het ver gelegen einddoel, de top. De top, waar je gezamenlijk kunt terugkijken op het fascinerende beoogde leerproces wat je samen hebt meegemaakt. De groei van de geestelijke en het lichamelijke respons gelijkwaardig blijft, tot op het laatste moment van het topmoment. In dienst van het leerproces. Ontbreekt er een schakel in de ketting van de tandem zal de gelijkwaardige versnelling veranderen in een stroef lopend leeroverdracht. Uiteindelijk zal de tandem gaan falen in zijn beoogd doel. Onzekerheid zal zijn weg vinden, miscommunicatie in het samenspel tussen geest en lichaam. Verdwalen, de angst om de ingeslagen weg kwijt te raken. Met als direct gevolg Faalangst. Wat eerst nog zo makkelijk ging lukt niet meer. Ingezette actie stagneert, de tandem valt uit elkaar.!

About the author

Mathieu Broens (1951) is woonachtig in Geldrop en heeft een eigen praktijk als sportmasseur. In zijn vrije tijd vliegt en schrijft hij graag, en hij is Natuurfilmer. Hij heeft reeds zes boeken geschreven. Zijn bevlogenheid voor het vliegen en de mens, is breed in de zin van een open lengte. Geen tunnelvisie, maar gewoon kei hard werken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Niet Door Doen - Mathieu Broens

Author:

Mathieu Broens

Category:

Sports and Games

Number of pages:

102

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-02-2022

ISBN:

978-94-645-0985-4 / 9789464509854

Price:

€ 18,50

Language

Dutch