De andere kant van het verhaal

Arjen Vaartjes

Category: Religion

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We leven in een verwarrende tijd. Een tijd van crisissen, rampen, en van verharding. In hoeverre spelen woorden als ‘geloof’, ‘hoop’ en ‘liefde’ in deze context nog een rol? In dit boek ontmoet Arjen Vaartjes mensen die zich toch laten inspireren door deze woorden, en die de ‘andere kant van het verhaal’ willen laten zien. Geen doemdenken, geen negativisme. In plaats van ‘verwildering’, zoeken naar bouwstenen, begrip en aansluiting. Een inspirerend boek.

From the book

"Ik erger me dat gematigde politici mee lopen te roepen, dat er zo veel problemen zouden zijn. Omdat ze daar stemmen mee hopen te winnen. Dat is echt ongelooflijk. Omdat ze denken dat de meerderheid van Nederland ook zo xenofobisch is. Nederland is juist heel sociaal. Je hebt miljoenen mensen die vrijwilligerswerk doen! Het gaat naar mijn idee heel goed in Nederland en met de mentaliteit..." (Joris Linssen) "Men zegt altijd dat haat en liefde hand in hand door het leven gaan. Dat het positieve zijn waarde verliest zonder het negatieve. Zwart zou zwart niet zijn zonder het contrasterende wit. Ik geloof er echter in dat al deze factoren niet elkanders uitersten zijn, maar meer met elkaar te maken hebben dan wij ooit zouden kunnen bedenken. Net zoals sommige geloven lijnrecht tegenover elkaar staan, daar waar ze eigenlijk naast elkaar behoren te staan met hier en daar wat overlappingen. Haat en liefde gaan over emotie, Islam en Jodendom over geloven en alles tezamen uiteindelijk over hopen." (Hasna el Maroudi) "In plaats van die verharding zou ik graag willen dat we elkaar de ruimte geven, met respect voor ieders eigenheid en respect voor de grondwaarden in onze democratie. Niet meteen hard roepen en oordelen en veroordelen. Niet stigmatiseren. Maar beginnen met luisteren. Het gaat erom wie bent je als mens? Wat heb je te geven? Het krijgen van liefde is echt essentieel om je als mens te kunnen ontwikkelen." (Ella Vogelaar)

About the author

"Ik ben geboren in 1959. Ik studeerde onder andere theologie en ben werkzaam in het mbo-onderwijs. Als docent ben ik verbonden aan ROC ASA Amarantis te Utrecht. Ik ben getrouwd en vader van vijf kinderen. Behalve mijn werk ben ik freelance publicist. Verschillende boekjes zijn van mij verschenen, waaronder de verhalenbundel De Uittocht die eveneens bij Boekscout is uitgebracht. Ik woon in Amerongen, tegenwoordig de gemeente ‘Utrechtse Heuvelrug’."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De andere kant van het verhaal

Author:

Arjen Vaartjes

Category:

Religion

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-02-2010

ISBN:

978-94-6089-388-9 / 9789460893889

Price:

€ 16,45

Language

Dutch