Cover voorkant
Tussen twee continenten - Robert en Yalena gaan op zoek naar hun wortels
Tussen twee continenten - Robert en Yalena gaan op zoek naar hun wortels

Tussen twee continenten - Robert en Yalena gaan op zoek naar hun wortels

Bas Wiersma

Category: Novels

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De eigengereide Yalena begint in Honduras een speurtocht naar haar vader. Haar moeder, met wie ze in een lemen hutje woont, zwijgt in alle toonaarden. Wanneer Yalena zelf in haar verleden begint te graven haalt ze zich de woede op de hals van een boosaardige pastoor.

In Europa ontdekt Robert dat zijn vader en moeder niet zijn wie hij dacht. Ook hij gaat op zoek naar zijn wortels, maar Roberts ouders deinzen er niet voor terug om hem te saboteren.
Pas wanneer Yalena leert luisteren naar wat ze werkelijk wil en Robert de moed verzamelt om zijn ouders voor het blok te zetten, komt er schot in de zaak. Dan doemt echter ook de vraag op of ze hun speurwerk wel moeten voortzetten.

From the book

“Het lijkt wel of je iets verbergt, ma. En Sergio ook. Waarom trekt hij eigenlijk zo met zijn rechterbeen? Het lijkt wel of het stijf is.”

“Omdat hij als jongen een enorme smak heeft gemaakt toen hij van de trap viel. En de arts had zijn been niet goed gezet.”

“En waarom praat hij anders?”

“Hoe bedoel je? Hij praat toch gewoon Spaans?”

“Hij gebruikt soms Argentijnse woordjes. Net als jij. Die kent niemand hier.” Luz kreeg het steeds benauwder. Misschien had Hugo toch gelijk. Ze hadden die reis naar Honduras wellicht beter niet kunnen maken. “Tijdens mijn vrijwilligerswerk in het armenhospitaal leerde ik hem Argentijnse uitdrukkingen en zo. Hij vindt het denk ik leuk om ons te laten zien hoeveel hij er nog kent.”

About the author

Na een middelbare schoolopleiding in Vlaanderen heeft Bas Wiersma bedrijfskunde gestudeerd aan universiteit Nyenrode. Daarna is hij appartementen gaan verhuren in de Franse Alpen, waar hij jarenlang gewoond heeft en volop van zijn liefde voor ski en sneeuw heeft kunnen genieten. Omdat zijn werk in de Alpen seizoensgebonden was, kon hij elke zomer maandenlang over de wereld zwerven. Zo kwam langzaam – en min of meer per ongeluk - de kern van zijn leven in Honduras te liggen. Daar werkt hij sinds 2002 met seksueel geëxploiteerde meisjes, drugsverslaafde straatkinderen, en de allerarmste vrouwen van de stad El Progreso. Om de lokale organisaties te ondersteunen heeft Bas in 2003 Stichting Homeless Child opgericht. Sindsdien is via deze stichting in Nederland ruim 3 miljoen euro geworven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tussen twee continenten - Robert en Yalena gaan op zoek naar hun wortels

Author:

Bas Wiersma

Category:

Novels

Number of pages:

280

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-04-2022

ISBN:

978-94-645-0469-9 / 9789464504699

Price:

€ 23,50

Language

Dutch