Vuurtorens en Vlinders - De kijk op seizoenen, het leven en actualiteiten in gedichten als je ALS hebt

Anita Boere-Borremans

Category: Poems
  • (1)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vuurtorens en Vlinders is een gedichtenbundel waarin Anita Boere-Borremans je meeneemt in haar kijk op het leven met ALS. Ze reist met je door de seizoenen, de actualiteiten en haar leven. Soms met een schaterlach, dan weer een glimlach of een traan. Anita verwerkt zo haar emoties, het is haar uitlaatklep, haar redding. Zonder te kunnen praten of bewegen is het moeilijk om met haar emoties om te gaan. Het gedichten schrijven geeft haar voldoening die ze voor ALS in zoveel andere zaken in haar leven vond. Ze blijft altijd positief maar ze is ook kritisch. Stap in het boek en reis met haar mee.

From the book

Lichtpuntjes.... Laat ons even weten, hoe het met je gaat, door een streling van de wind, of een vrolijke lach op straat. Stuur ons een zonnestraal op een bewolkte dag, laat een krokusje ontluiken, ver voor de eerste lentedag. Geef ons een regenboog met schitterende kleuren, laat ons genieten van de warme, zomerse geuren, Zend ons een dartelend lammetje in een mooie groene wei, een van bloem tot bloem zoemende en ijverige bij, Toon ons een schitterende zon, in een strakblauwe lucht, of een oude kerselaar, die onder zijn bloesempracht zucht. Geef ons een heldere, mooie volle maan, waar miljoenen schitterende sterren omheen mogen staan. Wil je ons vooral de kracht en liefde geven, om te genieten van al de lichtpuntjes in ons verdere leven?

About the author

Anita Boere-Borremans komt oorspronkelijk uit België. Voor haar grote liefde is ze naar Nederland verhuisd. Ze is nog steeds met hem getrouwd, moeder van vier prachtige dochters en inmiddels oma van twee kleinzonen en één kleindochter. Haar Vlinders.In 2012 werd bij haar, op haar 46ste, ALS gediagnosticeerd met een levensverwachting van gemiddeld 3 tot 5 jaar. Binnen een jaar kon ze niet meer praten of bewegen. Daar gingen al haar dromen! Vaarwel zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Inmiddels is ze tien jaar verder en staat de ziekte voorlopig stil.Ze is de positieve kijk op het leven nooit kwijtgeraakt en geniet dagelijks van wat er om haar heen gebeurt. Tel je zegeningen en zoek lichtpuntjes is nog meer haar levensmotto geworden dan dat het was. Haar bakens, haar Vuurtorens.

Reviews

2022-05-18 21:43:59 | By: José Looijs | Rating:
Mooi boek, prachtige gedichten met rake woorden. Geschreven door een bijzonder positieve vrouw, die ondanks haar situatie niet bij de pakken neer gaat zitten.

Ik heb zelf de illustraties mogen maken, heel bijzonder om deze terug te zien in het boek. En wat een eer!

Wat mij betreft een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vuurtorens en Vlinders - De kijk op seizoenen, het leven en actualiteiten in gedichten als je ALS hebt

Author:

Anita Boere-Borremans

Category:

Poems

Number of pages:

164

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-04-2022

ISBN:

978-94-645-0524-5 / 9789464505245

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)