Cover voorkant
Zeevlam en Ogentroost - Een Coming of Age verhaal
Zeevlam en Ogentroost - Een Coming of Age verhaal

Zeevlam en Ogentroost - Een Coming of Age verhaal

Saskia Verschuren

Category: Novels

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zeevlam en Ogentroost is het Coming of Age verhaal van Lucas Blijleven. Hij is recent blind geworden en heeft daardoor zijn baan als musicus verloren. Hij voelt zich afhankelijk en is niet tevreden met de plek waar hij woont. Hij ervaart zijn leven als grijs en kleurloos. Met vallen en opstaan probeert hij zijn weg terug te vinden in de maatschappij, daarbij geholpen en gehinderd door vrienden en familie. Het boek heeft een spetterend einde. Zal het hem lukken om zijn doel waar te maken? Het verhaal speelt zich af in een wijk achter het Centraal Station, bij Lucas bekend als het Nieuwe Vogelkwartier. Hij bewoont daar een appartement in een woontoren, genaamd de Reiger, aan het Reigerplein. Zeg dat maar eens in het Haags!

From the book

Ze stonden allemaal op toen de dirigent binnen kwam. Het publiek applaudiseerde. Lucas ging weer zitten, en zette zijn klarinet op zijn knie. De dirigent keek de orkestleden aan, bemoedigend en geconcentreerd. Op zijn aanwijzing zetten ze in. De violen openden zacht vibrerend met de melodie. Toen kwamen de omfloerste dwarsfluiten, en daarna waren de melancholieke klarinetten aan de beurt. lucas blies zijn partij met plezier. Alles ging naar verwachting. Het beloofde een mooie uitvoering te worden. Toen gebeurde er iets vreemds. Er leek iets te veranderen op zijn beeldscherm. De noten begonnen te hellen op hun notenbalken. Hij speelde door, maar het werd steeds moeilijker, en hij miste een maat. De eerste klarinettiste had het in de gaten en wees vlug de juiste maat aan op haar eigen ouderwetse bladmuziek. Het hielp niet, hij kon hem niet terug vinden in zijn partij. De notenbalken leken wel te golven. De noten gleden naar het eind van hun balk en vielen er toen af om in een hoopje onderaan de pagina te belanden, Het leek wel of er een virus in het apparaat zat. Even speelde Lucas nog door op zijn geheugen, maar dat hield hij niet vol, De dirigent keek vragend en verontrust in zijn richting, Hij kon niet verder. Hij zag geen enkele noot meer. Zijn scherm was leeg. Hij was eruit.

About the author

Saskia Verschuren-van der Meer is een groot liefhebster van boeken. Het was altijd haar wens om zelf een boek te schrijven, maar met haar drukke leven als moeder en activiteitenbegeleidster kwam daar niets van terecht. Nu de kinderen uit huis zijn en ze met pensioen is heeft ze met veel plezier de pen ter hand genomen. Eerst verscheen de romantische comedy 'Stokbrood met Hagelslag'. Daarna bleef het een tijdje stil. Toen de ziekte van Parkinson toesloeg vond ze de motivatie om Zeevlam en Ogentroost te schrijven. Ze had er zo'n plezier in dat dit beslist niet haar laatste boek zal zijn! Net als de hoofdpersoon is Saskia Verschuren geboren in Den Haag. Haar liefde voor Den Haag komt terug in dit verhaal, in de taal en humor van haar geboortestad.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zeevlam en Ogentroost - Een Coming of Age verhaal

Author:

Saskia Verschuren

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-03-2022

ISBN:

978-94-645-0395-1 / 9789464503951

Price:

€ 20,50

Language

Dutch