Vergeten beroepen - Leven en werken in het Nederlandse circus

Fabian Dekker

Categorie: Kunst, Cultuur & Filosofie

€ 18,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Er bestaan ontzettend veel boeken over het circus. Of het nu gaat om het Nederlandse circus of om de internationale circuswereld. Meestal wordt in deze publicaties de rijke historie van het circusveld uit de doeken gedaan en niet zelden worden verhalen gepresenteerd met allerlei sfeervertellingen en foto’s. Minder bekend is wat het betekent om te leven en werken in het Nederlandse circus. Gebruikmakend van interviews met circusartiesten, directeuren, docenten, vertegenwoordigers van circuswerkplaatsen en gezelschappen, laat dit boek zien welke psychologische veerkracht circusmensen vertonen op de arbeidsmarkt én tegen welke onzekerheden ze aanlopen.

Uit het boek

“In het algemeen vind ik dat er meer aandacht mag zijn voor het circus in Nederland. Het is een beetje een ondergeschoven kunstvorm, waar neerbuigend naar wordt gekeken. Terwijl circus juist een bijzondere kunstvorm is, omdat het alle vormen in zich kan opnemen.”

Over de auteur

Fabian Dekker is arbeidssocioloog en werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef eerder onder andere boeken over de positie van zzp’ers, jongeren op de arbeidsmarkt en over de invloed van technologische verandering op werk.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Vergeten beroepen - Leven en werken in het Nederlandse circus

Auteur:

Fabian Dekker

Categorie:

Kunst, Cultuur & Filosofie

Aantal pagina's:

106

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

11-02-2022

ISBN:

978-94-645-0299-2 / 9789464502992

Vaste prijs:

€ 18,50

Taal

Nederlands