Cover voorkant
Ouderverstoting - Door de ogen van een kind
Ouderverstoting - Door de ogen van een kind

Ouderverstoting - Door de ogen van een kind

Felix Hoek

Category: Biographies

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek beschrijft de auteur het fenomeen ouderverstoting door de ogen van een kind tot aan volwassenheid. Na een vechtscheiding gaat de aandacht vaak uit naar de ouders die dit proces ondergaan. Over dit fenomeen is vanuit wetenschappelijk oogpunt al gepubliceerd, maar het verhaal vanuit het kind is nog niet in sterke mate verteld. Op een eerlijke en open manier vertelt de auteur zijn belevenissen en de moeilijkheden die hij heeft ondervonden en nog steeds ondervindt. Het verhaal beschrijft de tijd van toen de ouders nog bij elkaar waren tot en met de tijd dat de auteur zelf vader is. Het kan weer goed komen, maar of dat hier het geval is...

Aangeraden door Xaviera Plooij, CEO van de reeks Oei ik groei, of The Wonder Weeks (USA).

From the book

Hier is een lang overwogen brief die je misschien nooit meer had verwacht. Misschien heb je geen interesse meer, misschien wel. Ik ken je niet goed genoeg om dat te weten.
Sinds enkele jaren heb ik het gevoel dat ik deze brief moet schrijven omdat bepaalde dingen me al lang bezighouden. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, maar ik zal er niet omheen draaien. Ik vraag me af waarom het vroeger is gelopen zoals het is gelopen en waarom bepaalde dingen juist tussen ons zo gelopen zijn. Ik heb vragen die ik graag beantwoord zou hebben. Ik denk dat ik me er beter door voel en misschien dan iets kan afsluiten.
Door het schrijven van deze brief neem ik een stap waarvan ik dacht dat ik die nooit zou nemen en ik hoop dat je hem voor mij wilt beantwoorden.

Met bovenstaande woorden begon ik op 7 oktober 2007 een brief aan mijn vader met wie ik al jaren geen contact meer had. Mijn vader maakte sinds mijn vroege jeugd geen deel meer uit van mijn leven. In een laat stadium, na mijn initiatief om het contact te herstellen, realiseerde ik me dat ik mijn vader uit mijn leven had verstoten toen ik een kind was. Toen mijn ouders scheidden, werd over het ouderverstotingssyndroom nooit uitgebreid bericht. Laat staan dat men ervoor waarschuwde. De kennis van nu ontbrak destijds, het was onbekend. Vandaag de dag beperken de ervaringen zich relatief vaak tot de zijde en inzichten van de ouders die verstoten zijn. Iedereen die het op de kaart wil zetten, is bezig met zijn of haar eigen missie. Vaak is dat hoe het ouderverstotingssyndroom voor de ouders met succes behandeld kan worden. Het ultieme doel is dan een hereniging met het kind. Maar het gaat niet alleen om de ouders bij dit probleem. Onderzoek op internet wijst uit dat er weinig referentiemateriaal te vinden is uit het oogpunt van het kind. De ouders zitten in een conflict en de kinderen hebben een loyaliteitsconflict. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om iemand te vinden die zich met dit loyaliteitsconflict kan identificeren. Ook ik was me er niet bewust van dat ik een ouder had verstoten, laat staan dat ik van een loyaliteitsconflict had gehoord. Mijn behoefte aan een klankbord gedurende mijn proces naar hereniging is nooit vervuld. Althans, ik vond weinig referentie-materiaal over wat er in de hoofden van kinderen omgaat in het geval van ouderverstoting. Daarom heb ik besloten mijn ervaringen te delen.

About the author

De auteur van dit boek, Felix Hoek, heeft na de conflictscheiding van zijn ouders, zijn ouders uit zijn leven verstoten. Na een verder gelukkige jeugd waar hij verder niets tekort kwam, begon de verstoting na vele jaren toch steeds een dominantere rol in het leven van Felix te spelen. Na jaren van twijfel besloot hij contact op te nemen waarna bij hem, tijdens dit proces, het vermoeden ontstond dat het wel eens om ouderverstoting kon gaan. Felix beschrijft op open wijze over zijn ervaringen, zonder hierin beschuldigen te uiten of een verantwoordelijke aan te wijzen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ouderverstoting - Door de ogen van een kind

Author:

Felix Hoek

Category:

Biographies

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-02-2022

ISBN:

978-94-645-0296-1 / 9789464502961

Price:

€ 19,99

Language

Dutch