Cover voorkant
De Zaak Job - Gesprekken over lijden, schuld en boete
De Zaak Job - Gesprekken over lijden, schuld en boete

De Zaak Job - Gesprekken over lijden, schuld en boete

Dirk Griffioen

Category: Religion

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het bijbelboek Job heeft de geschiedenis door de aandacht getrokken. Het lijkt om het tijdloze thema van de zin of de onzin van het lijden te gaan. Het verhaal van Job is kort en helder weergegeven. De lange dialogen tussen Job en zijn vrienden, vragen steeds opnieuw de aandacht. De betekenis ervan laat zich niet gemakkelijk ontfutselen. Het lijden blijft een mysterie. We weten zeker dat God het antwoord op al onze vragen over het lijden heeft. Zelfs Job moet zich tevreden stellen dat hij geen antwoord krijgt op zijn vragen aan God over het lijden en de gebrokenheid van het leven. Het boek Job blijft de aandacht vragen van allen die geloven in de Almachtige God die hemel en aarde schiep. Men moet niet de overtuiging hebben dat in dit boek De Zaak Job het laatste woord over de discussie tussen Job en zijn vrienden is gezegd. Zeker is wel dat men door lezen, herlezen en zoeken naar betekenis, verder kan komen met de vraag van alle mensen: wat is de zin van het lijden. En wat is Gods rol in het menselijk leed? De bedoeling is duidelijk: het boek Job wil de lijdende mens sterker maken in zijn geloof en aanmoedigen te blijven vertrouwen op God.

From the book

Het boek Job is echter geen verhaal dat los staat. Of dat zondermeer te vergelijken is met andere verhalen die gaan over menselijk lijden en de ‘waarom’ vragen daarbij. Het boek Job is opgenomen in de bijbel, het Woord van God. Het laat zich lezen als een gewoon boek en de uitleg moet gegeven worden volgens de regels van de kunst. Het blijft voor iedere lezer een zoeken en tasten naar Gods bedoeling met het geschrift Job. Het is mijn diepe overtuiging dat dit Bijbelboek openbaring van God bevat in menselijke taal. Bedoeld om God en de mens te leren kennen en wel speciaal om het waarom van het menselijk lijden beter te leren begrijpen.

About the author

Dr. Dirk Griffioen is emeritus-predikant in de Gereformeerde kerken (v). Hij diende enkele gemeenten in Nederland en was jarenlang actief in de zending op Papua. Hij was ook enkele jaren docent missiologie aan de Theologische Hogeschool Arastamar te Jakarta (SETIA). De afgelopen jaren diende hij het bestuur van Utrecht Mission, een samenwerkingsverband van Utrechtse kerken die hulpverleent aan kerken en kerkelijke organisaties in Franssprekend Afrika.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Zaak Job - Gesprekken over lijden, schuld en boete

Author:

Dirk Griffioen

Category:

Religion

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-02-2022

ISBN:

978-94-645-0341-8 / 9789464503418

Price:

€ 20,99

Language

Dutch