Cover voorkant
Huppelen van zielenvreugd - Refo, homo en verliefd
Huppelen van zielenvreugd - Refo, homo en verliefd

Huppelen van zielenvreugd - Refo, homo en verliefd

Ies van den Hoek

Category: Youth books
  • (1)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Daniël heeft gemerkt dat hij homo is. Wat hij droomt en fantaseert en doet, is volgens zijn ouders en de dominee slecht en zondig. Maar hoe kan dat dan zo leuk en lekker zijn? Lex, zijn vriend vanaf de basisschool, is niet kerkelijk, die zit daar niet mee. Maar Lex krijgt verkering, met een meisje nog wel... Hoe kan dat?
Dieter komt in diezelfde kerk en is ook homo. Bij hém thuis is dat geen punt; ze zijn daar gewend vrijuit te praten over alles er in de kerk gebeurt en gezegd wordt, ook over (homo)seksualiteit. De jongens raken bevriend en eindelijk kan Daniël zijn vragen kwijt. Ondanks spanningen thuis blijkt hun jongensverliefdheid mooi en heerlijk en goed.

From the book

Op zijn kamer hoort hij zijn moeder zingen in de keuken. Dat doet ze vaker. Altijd iets christelijks. Vaak zo’n oude psalm, maar deze keer heeft ze iets anders. GRIJP TOCH DE KANSEN DOOR GOD U GEGEVEN. Hij moet er om grinniken. Moet hij dát doen: de kansen grijpen? Bloot voor de spiegel staan? Plezier hebben met Lex?
... KORT IS UW ZIJN HIER, DE TIJD SNELT DAAR HEEN gaat het lied verder. Ook dat is waar. De tijd gaat snel... Nu kán het, nu kán hij zijn lijf voelen reageren. Wat als hij straks een ongeluk krijgt en verlamd in een rolstoel zit voor de rest van zijn leven? Dan zou hij al dat seksheerlijke gemist hebben! Hij weet wat de dominee daarop zou zeggen. Maar sinds hij weet dat hij toch al verdoemd is, kan hij maar beter zijn kansen grijpen, toch...?
‘DOOR GOD U GEGEVEN...’ zingt zijn moeder. Zou het? Zou Gód hem de kans geven zo te genieten? Schandelijke gedachte, of juist een mooie? Hij weet het niet. Er is zo veel dat hij niet weet. Het lijkt zo tegenstrijdig allemaal.
Dit is weer zo’n nummer van zijn oude juf, juf Onselaar. Daar leerden ze dat soort oldies, iedere week een psalmversje en zo’n EO-Nederlandzingt-hit van zijn moeder. De meesten kent hij nog wel. Juf Onselaar... Als kind maakte hij van het Onzevader aan tafel wel eens stiekem Onselaar-die in-de-hemelen-zijt... Daar komt ze vast. Ze was lief, dat wel, maar... was ze UITVERKOREN? Dat weet je niet, dat kun je ook niet weten.
Ineens schiet er een bizarre gedachte door hem heen: zou ze lesbisch geweest zijn? Ze was niet getrouwd, maar woonde samen met een vriendin in de stad. Op hun afscheidsavond was die vriendin er ook. Daar is nooit over gepraat, op school niet en thuis ook niet. Het hoeft natuurlijk helemaal niet. Niet iedere vrijgezel is homo of lesbie, maar het zou wel kunnen. Dan heeft ze dus ook de kansen gegrepen... die God haar heeft gegeven. Net zoals hij en Lex...? Waarom denkt hij zo gek? Het is maar goed dat niemand zijn gedachten kan lezen.

About the author

Ies van den Hoek schrijft al zo lang als hij zich kan herinneren: in zijn werk voor de klas verhalen en toneelstukken voor kinderen, in zijn kerkelijk jeugdwerk programma's voor tieners en jongeren en blogs voor volwassenen.
Hij is afkomstig uit de kerkelijke kringen waar hij over schrijft. De worsteling van Daniël is dan ook min of meer autobiografisch. In dit boek laat hij zien dat er binnen kerken heel verschillend gedacht wordt over homoseksualiteit en dat het vooroordeel 'dé kerk is anti-homo' niet klopt.

Reviews

2022-06-30 10:42:52 | By: Arnold | Rating:
Goed geschreven en interessant verhaal.
Laat je positief achter.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Huppelen van zielenvreugd - Refo, homo en verliefd

Author:

Ies van den Hoek

Category:

Youth books

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-02-2022

ISBN:

978-94-645-0336-4 / 9789464503364

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)