Cover voorkant
Janet Trip - Verbazing, Verwondering, Verschrikking
Janet Trip - Verbazing, Verwondering, Verschrikking

Janet Trip - Verbazing, Verwondering, Verschrikking

Marien Chr. (Rien) Bruinzeel

Category: Youth books

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na 'Janet Trip De Ontdekking van de WEC' gaat Janet opnieuw op reis met haar vrienden.

In het eerste deel zijn ze in Enkhuizen tijdens de Gouden Eeuw, waar ze ontsnappen aan de Rakkers. Ze gaan op zoek naar het echte zeventiende-eeuwse leven en maken kennis met de visserij, de scheepsbouw en de overzeese handel. Een stunt aan boord van een groot schip brengt ze in de kerkers. Hoe komen ze daar weer uit?
In deel twee veroorzaakt de wiskunde leraar vragen over andere zonnen en planeten. Op één ervan vallen ze van de ene in de andere verwondering. Een lege batterij bedreigt hun terugreis. Hoe moet dat verder?
In het laatste deel van dit boek werpt discriminatie op school vragen op; ze belanden in Ghana in de zeventiende eeuw. Verschrikkingen leiden tot verontwaardiging en verdriet.

From the book

Willemijn staat bij het raam en kijkt over de haven en plotseling roept ze: “Hé, we varen!” Daarop kijken Janet en Lotte verschrikt uit het raam en zien dat ze van de kade afdraaien.

“Vlug naar buiten!” gilt Janet.

Daar staat Timo; hij heeft de lussen van het stuurwiel afgehaald en hij staat als een wilde aan het rad te draaien!

“Help, help, hoe krijg ik schip weer recht?” roept hij, danig in paniek. Janet loopt vlug naar de walkant van het schip en ziet, dat het alleen aan de boegzijde met een tros aan een bolder op de kade is vastgemaakt. Dan begrijpt ze onmiddellijk wat er aan de hand is.

About the author

Marien Chr. (Rien) Bruinzeel (1952) werd positief verrast door de commentaren op zijn debuut Janet Trip De ontdekking van de WEC. De smaak heeft hij te pakken, dat leidde tot deze nieuwe serie verhalen. Het optekenen daarvan bleek goed te combineren met het rondleiderschap binnen het luchtvaartmuseum en de uitgebreide caravanvakanties samen met zijn vrouw. Zie hier het resultaat. Hij heeft nog voldoende ideeën voorhanden om de jonge lezers van leuke, spannende, enge maar vooral avontuurlijke verhalen te laten genieten. Wordt vervolgd!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Janet Trip - Verbazing, Verwondering, Verschrikking

Author:

Marien Chr. (Rien) Bruinzeel

Category:

Youth books

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-03-2022

ISBN:

978-94-645-0375-3 / 9789464503753

Price:

€ 19,99

Language

Dutch