Cover voorkant
En nu wacht het allemaal op mij - verhalen van een therapeut
En nu wacht het allemaal op mij - verhalen van een therapeut

En nu wacht het allemaal op mij - verhalen van een therapeut

Geertje van Rossum


€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tranen drupten naast zijn glas. ‘Ik snap het, ik snap het.’ Op dat moment ontving hij zijn nier als een geschenk. Ze gingen staan, beide broers, en vielen in elkaars armen. ‘Dankjewel, dankjewel.’. En de oudste sprak: ’Zullen we deze dag elk jaar vieren? Steeds weer?’ Geertje, auteur en gelukscoach, neemt je mee in de verschillende verhalen van mensen die zij tegenkwam in haar therapieruimte. Laat je verrassen. Ook mensen, of juist mensen die verdwalen, gaan het licht weer zien. Hoe dan?

From the book

In dat bruine café

Ze zaten dicht bij elkaar, twee mannen, broers, van in de veertig, in dat bruine café aan het water. Twee pinten bier voor zich. ‘Ik ben het zat, spuugzat!’ zei de één, de jongste van de twee. De ander schrok. ‘Wat dan? Wat is er dan?’ ‘Nou, het is intussen zes jaar geleden, en je bent zo verschrikkelijk depri, chagrijnig en down. Ik kan er niet meer tegen!’ De oudste zweeg, de tranen sprongen hem in de ogen. Zes jaar geleden. Ja, toen lagen ze samen in het ziekenhuis. De oudste, heel ziek, zijn hele lichaam opgezet van het vocht, doodmoe, met de dood in zijn ogen. De ander, gezond, levenslustig en vol verwachting. Een paar weken ervoor had de oudste te horen gekregen dat er niets meer aan te doen was, tenzij hij een donornier zou krijgen. Het duurde niet lang of er was een nier voor hem beschikbaar; van zijn broer. Het was helemaal vanzelfsprekend geweest. Hij deed het gewoon. Ook al had hij uitgebreid gehoord van de gevaren, de consequenties. En zo lagen ze samen in het ziekenhuis. Een paar dagen na de operatie ging de jongste al weer naar huis, en een week later ook de oudste. Het ging goed met alle twee. De oudste wist niet wat hem overkwam, zijn energie kwam weer terug, zijn trek in eten, hij sliep weer. Maar er was één ding veranderd. De relatie tussen de broers was niet meer zoals voor de operatie. De jongste had gehoopt en verwacht dat de band versterkt zou worden. Er gebeurde iets anders.

About the author

Als jong kind verslond Geertje stapels boeken. Elke dag was ze wel in de bibliotheek te vinden. Haar liefde voor verhalen is nooit opgehouden. Tijdens haar opleiding Gedragsspecialist ontstond haar interesse in Helende Verhalen. Ze kocht er boeken over, las in haar klas veel mooie verhalen voor. Ook schreef ze voor haar leerlingen Helende Verhalen; voor ieder kind een verhaal, speciaal voor hem of haar bedoeld. Vrijdagsmiddags gingen de gordijnen dicht, een kaarsje werd aangestoken en ze hadden met elkaar een topmoment. Het werd een klas waarin de kinderen zich gezien voelden. Als therapeut ging zij verhalen inzetten tijdens de sessies met kinderen. Ze zag bijzondere resultaten; een jongen die zindelijk werd, een meisje dat, na lange tijd weer makkelijk in slaap viel. Ze ontdekte dat verhalen kinderen krachtig maakten. Ze leerden omgaan met moeilijke dingen en ook oplossingen vinden voor hun problemen. Ze is die verhalen steeds meer gaan schrijven en gebruiken in therapeutische sessies. En toen bleken deze verhalen ook nog eens heilzaam te zijn voor volwassenen. Hoe verrassend was dat! Het is dan ook geen wonder dat haar bundel met Helende Verhalen "En nu wacht het allemaal op mij" het licht ziet.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

En nu wacht het allemaal op mij - verhalen van een therapeut

Author:

Geertje van Rossum

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

74

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 17 x 17 cm

Release date:

08-04-2022

ISBN:

978-94-645-0435-4 / 9789464504354

Price:

€ 16,99

Language

Dutch