Cover voorkant
Is het scheppingsverhaal Genesis het verhaal van de Schepping?
Is het scheppingsverhaal Genesis het verhaal van de Schepping?

Is het scheppingsverhaal Genesis het verhaal van de Schepping?

Wim Hage

Category: Religion

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op de eerste Dag van de Schepping schiep God het licht, op de vierde Dag zon en maan -Genesis 1: 3 en 14. Dat kan niet, zeggen wij nu. Maar 2500 jaar terug - toen men nog veel dichter bij de natuur leefde - hebben mensen toen ook al niet gezegd dat het niet kon? De Scheppingsverhalen moeten niet gelezen worden als ‘natuurlijke historie’: het is geloofsgetuigenis dat de godsdienst van destijds wilde bestrijden! De Zon - alom aanbeden als de god die voor licht en warmte zorgt; Baäl en Astarte, goden van groei en jong leven: ze worden hier bestreden door de toenmalige ‘vrijzinnige’ profeten als niet bestaand - hoogstens gezien als dienaren van God, de Schepper. Alles van vroeger, toen men nog in ’goden’ geloofde? Zo lijkt het wel, maar is het niet! De Genesis-verhalen zijn van alle tijden, ook die van ons.

From the book

De eerste hoofdstukken van het boek GENESIS:
Gewoon het soort verhalen dat destijds bij de volken rondging over het ontstaan van hemel en aarde, van planten, dieren en mensen?
Daar lijkt het op, maar bij nadere beschouwing blijken die eerste hoofdstukken juist niet zo’n verhaal te zijn.
Genesis is bestrijding van deze verhalen en wil duidelijk maken, dat de godsbeelden achter de volkse mythologieën achterhaald zijn -toen al!
Het lezen van de eerste hoofdstukken vanuit de tegenstelling tegenover die toenmalige mythologieën is onthullend -ook wat betreft een aantal huidige denkbeelden.

About the author

Willem Hage is geboren in Yerseke, getogen in Dordrecht, theologie gestudeerd in Amsterdam (UvA), Hervormd Predikant in o.m. Friesland, Suriname, Leens c.a., Middelburg, Neede. Woont nu in Dronten -’parel van Flevoland’, middelpunt van Nederland.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Is het scheppingsverhaal Genesis het verhaal van de Schepping?

Author:

Wim Hage

Category:

Religion

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-04-2022

ISBN:

978-94-645-0491-0 / 9789464504910

Price:

€ 17,99

Language

Dutch