De etiquette van Oma Anneke

Oma Anneke

Category: Children books

€ 24,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Normen en waarden vormen de basis voor goede manieren, die kinderen al van jongs af aan kunnen leren door op te groeien met beleefdheidsregels. Ook voor goede manieren geldt: jong geleerd is oud gedaan. Zo kunnen kinderen uiteindelijk een prettiger, gemakkelijker en leuker leven leiden! De etiquette van Oma Anneke is een educatief boek met liefde geschreven voor zowel ouders als kinderen.

Volg het boek ook op Instagram en Facebook

From the book

Discriminatie “Over straf gesproken,” gaat juf Marijke verder, “weten jullie dat je ook straf van de politie kunt krijgen, als je iemand heel hard slaat of schopt?” De kinderen kijken met grote ogen naar juf Marijke. “Je kunt zelfs in de gevangenis terechtkomen als je iemand geweld aandoet, wisten jullie dat?” vraagt de juf. De kinderen schudden nee. “En je kunt ook een zware staf krijgen van de politie als je discrimineert,” gaat de juf verder. Ze staat op en loopt naar het digibord. Discriminatie schrijft ze met grote zwarte letters. “Een moeilijk woord, discriminatie,” zegt de juf. “Weet iemand wat dat betekent?” De kinderen kijken haar vragend aan. “Dat betekent dat je verschil maakt tussen mensen. En dat je de ene groep mensen anders behandelt dan de andere. Dit verschil wordt bijvoorbeeld gemaakt over of je jong of oud bent, een jongen of een meisje bent, blank of gekleurd bent, christelijk of moslim bent, gezond of ziek bent en ga zo maar door. Iedereen is verschillend, maar we zijn allemaal gelijk aan elkaar. Als je iemand toch anders behandelt, dan discrimineer je,” legt de juf uit. “En racisme?” vraagt Gregory. “Is dat hetzelfde?” Daar had zijn moeder het wel eens met hem over gehad. “Racisme is een vorm van discriminatie. Als je iemand beoordeelt op basis van huidskleur of niet als gelijke ziet vanwege het land waar hij of zij geboren is, dan noemen we dat ook wel racisme. Dit is verboden in Nederland, maar het komt helaas toch nog vaak voor,” zegt juf Marijke met een ernstig gezicht. “We moeten gewoon lief zijn voor elkaar,” zegt Lucas, “dan wordt de wereld een klein beetje beter en hebben we een prettiger en leuker leven.” “Juist,” zegt de juf. “Het is belangrijk dat je respect hebt voor elkaar en voor andere culturen. Niemand is minder of meer waard dan jij. We zijn allemaal gelijk aan elkaar en zo moet iedereen elkaar ook behandelen. Dus wees allemaal lief voor elkaar. En met deze woorden wil ik voor nu dit onderwerp even afsluiten voor vandaag."

About the author

Oma Anneke is een trotse oma van prachtige kleinkinderen. Haar interesse om met kinderen te werken hebben een grote rol gespeelt in de werkzaamheden die ze over de jaren heen heeft gedaan. Zo heeft Oma Anneke onder andere gewerkt in de politiek en toen ze daar werkzaam was een kinderdebat georganiseerd. Ook heeft ze gewerkt als verkoopster op de kinderafdeling van een warenhuis. Door haar liefde voor kinderen wil ze alle jonge kinderen begeleiden naar een prettig, gemakkelijk en plezierig leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De etiquette van Oma Anneke

Author:

Oma Anneke

Category:

Children books

Number of pages:

102

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 20 x 20 cm

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0523-8 / 9789464505238

Price:

€ 24,50

Language

Dutch