Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op weg naar de Raad van Bestuur
Gids voor vrouwen in de jungle van het bedrijfsleven

Auteur

Elsa Boddéus

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mannen die streven naar een topfunctie in het bedrijfsleven weten dat carrière maken is als deelnemen aan een ingewikkeld spel. Dat je met volle overgave moet spelen om te kunnen winnen. De meeste vrouwen hebben geen zin in machts- en andere spelletjes. Ze denken dat hard werken en goede resultaten uiteindelijk beloond zullen worden. Is dat een oorzaak van het geringe aantal vrouwen in topfuncties? We zullen zien.

Over de auteur

Elsa Boddéus groeide op in een socialistisch arbeidersgezin. Ze kreeg de volgende, tegenstrijdige wijsheden mee: ‘Zoek een goede, vaste baan met een goed inkomen.’ ‘Jij bent niks meer dan een ander, een ander is niks meer dan jij.’ ‘Je moet ernaar streven de beste te zijn in alles wat je doet’. Haar loopbaan startte zij op achttienjarige leeftijd, met een bescheiden opleiding. Ze wist niet wat een Raad van Bestuur was, laat staan dat zij ambitie had om daar ooit terecht te komen. Haar carrière verliep met vallen en opstaan. Met dit boek wil zij de volgende generatie duidelijk maken waar het eigenlijk om gaat.

Productinformatie

ISBN
9789464503890 / 978-94-645-0389-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Sommige vrouwen denken dat als ze maar doorzwoegen, iedere dag overwerken, zich zonder protest steeds meer op de schouders laten laden en dat vooral zonder hardop te klagen, dat ze dan op een goede dag worden ‘ontdekt’ en de promotie en beloning krijgen waar ze recht op hebben. Het vervelende is natuurlijk dat bazen en collega’s zo iemand niet zien als de tijger die zij graag zou zijn, maar als de muilezel die zij is. Muilezels komen niet snel vooruit; ze maken geen carrière. Want wie wil een muilezel nu een leidende functie geven? Muilezels geven de indruk dat zij noch zelfstandig, noch assertief zijn. Het beste waarop zij kunnen hopen is een functie als toezichthouder, waarbij ze even hard of nog harder meewerken dan de andere mensen van het team. Vaak worden ze gepasseerd door jongere mensen die ze zelf met investering van hun kostbare tijd hebben ingewerkt. Ook opleidingen gaan vaak aan hun neus voorbij. Het is namelijk heel gemakkelijk om muilezels over te slaan. Zelden zullen zij voor zichzelf opkomen. En als zij dat wel doen, kun je ze gemakkelijk tot zwijgen brengen. Ze hebben namelijk altijd meer dan genoeg te doen en hebben dus geen tijd voor discussies. Een ander type harde werker, laten wij haar ‘de mier’ noemen, maakt zich vreselijk druk over van alles en meent dat niemand anders dan zij begrijpt hoe de zaken in elkaar zitten. Sterker nog, ze weet gewoon dat het niemand iets kan schelen! Iedereen doet maar wat en als het in de soep loopt dan kan de mier het weer opknappen. Als collega is de mier een stuk vervelender dan de muilezel, omdat ze het niet kan laten doorlopend te vertellen hoe goed zij is en wat voor een sukkels de anderen zijn; vooral de baas! Zorg ervoor dat je nooit een mier wordt. Iedereen loopt uiteindelijk met een grote boog om je heen. Een mier zien ze het liefst in een apart kamertje, buiten gehoorsafstand, begraven in een berg werk. En eigenlijk denk ik dat de mier zich zo ook het gelukkigste voelt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek