Cover voorkant
Jack de hond gaat naar de top - Een kinderboek over ALS
Jack de hond gaat naar de top - Een kinderboek over ALS

Jack de hond gaat naar de top - Een kinderboek over ALS

Daan Croonen en Julius Thijssens

Category: Picture books
  • (3)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Welkom op de boerderij van Jack de hond en al zijn vrienden! Jack drijft elke dag de schaapskudde de heuvel op totdat hij dat op een dag niet meer goed kan. Gelukkig staan zijn vrienden klaar om hem te helpen. Jack de hond gaat naar de top is een ontroerend verhaal met een lach en een traan. Een verhaal over het proces van de ziekte ALS, maar ook over vriendschap, plezier en het delen van emoties. Ga jij met Jack mee naar de top?

From the book

Ondertussen neusde Hugo in allerlei boeken. Boeken over hoofdpijn, buikpijn, verkoudheid, misselijkheid en de griep, maar hij vond niets. Toen opende hij een boek over de spieren. ‘Je spieren zorgen ervoor dat je kunt bewegen’, stond er. Perfect, dacht Hugo, hier vind ik vast een oplossing voor Jacks probleem. 

#
Die avond kwamen alle dieren samen bij het hok van Jack. ‘Ik heb een boek over de spieren gevonden’, vertelde Hugo. ‘Daar staat vast wat nuttigs in.’ ‘Ik heb een kopje warme melk voor je’, glimlachte Klaartje. ‘En wij hebben een heerlijke pan soep gekookt’, riepen Bullebak en de drie vogeltjes in koor. De Kat lag stilletjes bij de rest en zei niets. ‘Bedankt jongens, jullie zijn super’, zei Jack en hij glimlachte van oor tot oor.

About the authors

Daan Croonen (18) en Julius Thijssens (17) komen uit Veldhoven waar ze samen op het Sondervick College in vwo 6 zitten. Julius' vader kreeg in november 2020 de diagnose ALS en als gevolg daarvan bedachten Daan en Julius het idee om een kinderboek te schrijven over het proces van deze ziekte. Dit idee werd het onderwerp van hun profielwerkstuk. In een tijdsbestek van ruim een half jaar spraken ze met allerlei deskundigen over dit onderwerp. Hoe vertel je dit nu het beste aan kinderen? Uiteindelijk is de juiste manier gevonden en kan er met trots gezegd worden dat dit boek 'veilig' is voor kinderen.

Reviews

2022-04-22 10:31:39 | By: Peter van den Eijnden | Rating:
Heb zelf een zoon verloren aan ALS en zijn kinderen hebben het boekje gelezen.
Vonden het een mooi,treffend en begrijpend boekje

2022-04-06 11:58:47 | By: Dorien | Rating:
Ontzettend leuk, treffend boek. Goed geschreven, mooi begrijpend voor kinderen

2022-04-02 08:37:08 | By: Yvonne | Rating:
Prachtig boek, heel doordacht geschreven om zo een beladen onderwerp aan een kind te kunnen uitleggen. Groot compliment aan de makers!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jack de hond gaat naar de top - Een kinderboek over ALS

Authors:

Daan Croonen en Julius Thijssens

Category:

Picture books

Number of pages:

58

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

18-03-2022

ISBN:

978-94-645-0399-9 / 9789464503999

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)