Cover voorkant
Poortwachters - De waanzinnige en de wonderdokter
Poortwachters - De waanzinnige en de wonderdokter

Poortwachters - De waanzinnige en de wonderdokter

Gert Wezenbeek

Category: Novels

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De ambitieuze maar getraumatiseerde journaliste, Gwendolyn Lindekens, probeert de homeopathie in diskrediet te brengen.
Jons vader stierf op jonge leeftijd na een bewogen geschiedenis met intrafamiliale crisissen. Zijn innerlijke zoektocht brengt hem bij een omstreden homeopaat. Die nodigt Jon uit tot regressie en bewustwording. Binnen een occult genootschap bewaakt mediamagnaat, Chris van Mierlo als poortwachter de tombe met de heilige graal. Gwen wil dat geheim ontfutselen maar daarvoor is een inwijding noodzakelijk. Des te dichter Gwen de tombe nadert, des te meedogenlozer ze wordt als journalist.
Jon merkt dat de homeopaat in nauwe schoentjes komt te zitten. De ontsluiering van de heilige graal confronteert Gwen met haar ergste nachtmerrie, terwijl Jon de antwoorden krijgt waar hij al zo lang naar zoekt.

From the book

In de televisie studio tegen een fel azuurblauw decor, bewoog de slanke, bevallige tweeëndertigjarige presentatrice zich als een panter triomfantelijk voor het gemengde publiek. De camera nam een rijzige gestalte in beeld. Een vijftiger, die met zijn grijswitte lange golvende haren en een al even lange asgrijze baard, met kop en schouders boven de andere mensen uittorende. Hij leek wel de verpersoonlijking van de strannik, Grigori Raspoetin, de onfortuinlijke vertrouweling van groot-Russisch keizer, autocraat tsaar Nicolaas de tweede.
Ze wist hem op een listige manier in haar netten te strikken. Nu was het eindelijk tijd voor de ultieme afrekening. Iemand uit het publiek, een vrouw van middelbare leeftijd, vroeg het woord: ‘Mijn man en ik waren te goeder trouw. Toen homeopaat, Jef Lautenslager besliste om de chemotherapie voortijdig te stoppen, ging het met zijn ziekte al snel van kwaad naar erger. Dokter Lautenslager zei ons dat mijn man eerst nog door het innerlijke verwerkingsproces ging voor werkelijke genezing kon intreden.
Amper een week later werd mijn echtgenoot noodgedwongen opgenomen in het ziekenhuis. Enkele dagen later was hij dood’. De vrouw raakte erg geëmotioneerd.
Met een vernietigende blik richtte ze zich plots tot de rijzige Jef: ‘En toen stuurde hij ons, mij, zijn gepeperde rekening! Het scheelde niet veel of ik moest mijn huis nog verkopen om die charlatan te kunnen betalen!’
‘Wat is hierop uw antwoord?’ vuurde de presentatrice af op de dokter, waarop de camera hem opnieuw volledig in beeld nam. ‘U hoort toch wat deze mensen hier in de studio allemaal tegen u inbrengen?’

About the author

GERT WEZENBEEK (1966), arbeider en autodidact komt uit Antwerpen. Zichzelf handhaven binnen zijn eigen geschiedenis en de bepalende structuren van onze samenleving bleek een moeilijke opdracht. Hij kwam voor een keuze te staan: verder gaan in de richting van zelfdestructie of evolueren als mens met een geïnteresseerde levenshouding, creativiteit, inzicht en een holistische visie op mens en maatschappij. De keuze voor evolutie en bewustzijnsontwikkeling opende een leven met onvermoede mogelijkheden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Poortwachters - De waanzinnige en de wonderdokter

Author:

Gert Wezenbeek

Category:

Novels

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-03-2022

ISBN:

978-94-645-0414-9 / 9789464504149

Price:

€ 20,50

Language

Dutch