Tom is Tom - Een vrolijk prentenboek over een stoer, bijzonder jongetje met dyspraxie

Marleen van den Bosch-Barends

Category: Children books
  • (1)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tom is een vrolijk, vriendelijk jongetje van vijf jaar. Door dyspraxie* heeft Tom moeite met veel dingen die voor anderen vanzelfsprekend lijken, zoals praten. Tegelijkertijd is Tom gewoon Tom, en is hij fantastisch zoals hij is. In dit boek worden grappige, uitdagende en mooie situaties geschetst uit de belevingswereld van Tom. Tom is Tom zal herkenbaar zijn voor veel lezers en stimuleert daarnaast meer begrip voor kinderen als Tom.


* Wat is dyspraxie? Dyspraxie is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis van de motoriek. Kinderen met dyspraxie hebben moeite met het aanleren van bepaalde vaardigheden, omdat hun hersenen deze niet goed opslaan. Hierdoor worden handelingen moeizaam geautomatiseerd. Dyspraxie kan onder meer effect hebben op de grove motoriek (lopen, fietsen), fijne motoriek (schrijven, knutselen), leren praten en sociale vaardigheden.

From the book

Tom is een heel bijzonder, gewoon jongetje. Soms wil iemand weten of Tom "anders" is. Maar... iedereen is toch anders?

About the author

Marleen van den Bosch-Barends (1983) was als kind al druk bezig met verhalen schrijven, tekenen en tijdschriften maken. Jaren later kwam haar creativiteit louter nog tot uiting in het schrijven van beleidsnota's voor de overheid. Toen haar jongste kind Tom (2016) met de nodige uitdagingen te maken kreeg in zijn ontwikkeling, besloot ze om het roer om te gooien. Marleen legde de focus op de zorg voor haar zoon en verwerkte haar ervaringen en emoties in het boekje Tom is Tom.

50% van de opbrengsten van 'Tom is Tom' gaan naar Stichting Bio Vakantieoord in Arnhem Wat is normaal en wat is niet normaal? Bij het Bio Vakantieoord doet het er niet toe. Helaas is het voor gezinnen met een gehandicapt kind niet vanzelfsprekend om er even tussenuit te gaan. Ze zijn immers altijd afhankelijk van hulpmiddelen en aanpassingen. Hoe je lichaam ook werkt, bij het volledig aangepaste Bio Vakantieoord kan iedereen altijd meedoen. https://www.biovakantieoord.nl/

Reviews

2022-04-19 14:22:41 | By: Karin Vrouwenvelder | Rating:
Een zeer leuk, leesbaar boekje met vrolijke tekeningen over een vrolijk jongetjeWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tom is Tom - Een vrolijk prentenboek over een stoer, bijzonder jongetje met dyspraxie

Author:

Marleen van den Bosch-Barends

Category:

Children books

Number of pages:

36

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-04-2022

ISBN:

978-94-645-0432-3 / 9789464504323

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)