Het manuscript

René Weerheijm

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

3 oktober in Leiden. De dag dat Leidens Ontzet wordt gevierd. Het zou dit jaar anders verlopen. Ter hoogte van het Pieterskerkhof nabij de Pieterskerk wordt een moord gepleegd. Hans Zegman is politieagent en raakt betrokken bij deze brute moord. Dwars door Leiden wordt gezocht naar de dader. Dan komt Hans erachter dat er sprake is van een groot geheim. Een geheim dat hem ook buiten Leiden zal brengen. Een geheim dat veel verder gaat dan het oplossen van een moord in de stad zelf.

From the book

Pieter Post hield wel van een borrel. Het werd al laat en het was inmiddels 3 oktober geworden. 2 Oktober was ook altijd gezellig, maar het begon nu toch al richting 3:00 uur te gaan op 3 oktober in de vroege ochtend. Een mooie match om je mandje maar eens op te zoeken, dacht hij nog. Hij stapte de kroeg uit aan de Kloksteeg. Zijn woning lag aan het Rapenburg. Een heel klein stukje lopen. Na al die biertjes en jenever was hij blij dat hij geen lange wandeling moest ondergaan. Hij waggelde het eerste stukje en stond onvast op zijn benen. Hij draaide het Pieterskerkhof op en realiseerde zich dat hij de langere route naar zijn huis nam. Misschien wel een goed idee. De koele avondlucht deed hem goed. Een rondje om de kerk. Hoe vaak had hij het niet al tegen zichzelf verteld: kap nou met die kopstootjes. Jenever maakt meer kapot dan je lief is.
Het was stil op straat. Voor hem liep een man met zijn hoofd diep in zijn kraag van zijn jas verstopt. De man stond ineens stokstijf stil. Uit de Muskadelsteeg kwam een andere man gelopen. De man was een kop groter en greep de andere man bij zijn kraag. “Waar is het zwaard?” begon hij. Pieter Post was in een klap nuchter. Hij realiseerde zich dat dit niet goed kon aflopen. Hij verstopte zich in een nis van de kerk en keek schichtig naar het tafereel voor hem.
“Ik heb het niet bij me,” stotterde de andere man.
“Wel, verdomme. Waar is het dan wel?!”
“In de kraam. Gewoon in de kraam. Die hele markt wordt bewaakt door een beveiligingsteam. Daar is het veiliger dan wanneer ik het met me meeneem.”
“Ik heb niets aan jou! Je had het me gewoon moeten geven voordat dat kloteagentje zich ermee ging bemoeien. Dan had ik het nu in mijn bezit gehad en had jij nog een reden tot leven gehad.” Het lichaam van de andere man trilde enorm. In het licht van de straatlantaarn zag Pieter Post iets flikkeren. Het was een mes.

About the author

René Weerheijm, geboren in 1967 in Papendrecht, woont al vrijwel zijn hele leven in Leiden. Op de leeftijd van 1,5 jaar verhuisde hij naar de Componistenbuurt in Leiden Zuid West, waar zijn vroege jeugd zich afspeelde. Als tiener verhuisde René naar de Stevenshof waar hij nog steeds woont. Schrijven doet hij zijn hele leven al, maar in coronatijd werd dit serieuzer dan ooit. Thuiswerken betekende: minder reistijd, meer schrijftijd. Het eerste resultaat: Het Manuscript.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het manuscript

Author:

René Weerheijm

Category:

Thrillers

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-08-2022

ISBN:

978-94-645-0786-7 / 9789464507867

Price:

€ 21,50

Language

Dutch