Cover voorkant
Niet gegund
Niet gegund

Niet gegund

Annemie Marnef

Category: Novels
  • (4)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De gerenommeerde kunstenares Florence Viviani staat op het punt een kunstwerk te verkopen aan de gemeente Marendonk. Dat dit werk een ereplaats krijgt in de inkomhal van het nieuwe gemeentehuis, zint Manu Verrijken helemaal niet. Deze flamboyante kunst- en antiekhandelaar gunt Florence Viviani niets sedert beiden een pijnlijke geschiedenis meedragen. Hoewel er ondertussen twintig jaar verstreek sinds de gebeurtenissen, is hij erop gebrand de deal te boycotten. Hoe ver wil hij gaan voor het bereiken van zijn doel?

From the book

De snelle voetstappen van Boris weerklonken door de hele straat die er muisstil bijlag. Achter de gevels van de rijhuizen was niet veel meer te zien dan schemerlampen en de opflakkerende kleuren van televisies in alle formaten. Met zijn rechterhand probeerde hij zijn huissleutel klaar te nemen. Geen tijd te verliezen. Dit was een zeer onaangename wending van zijn zondagavond. Zijn ademhaling ging sneller en sneller. Het ritme van zijn voetstappen werd onderbroken door een ander voetstappenritme achter hem. Net voor hij aan zijn appartement kwam, veranderde hij van plan. Hij liep met versnelde pas door naar zijn wagen, bliepte het slot open en reed in één beweging uit de parkeerplaats.
Zes minuten later belde hij aan bij het appartement van Sofia. Onderweg had hij al geprobeerd om haar te bellen. Haar telefoon stond uit. Na enkele keren opnieuw ongeduldig te hebben aangebeld, werd de deur geopend. Een slaapdronken Sofia keek hem aan haar voordeur verward aan.
‘Ik kon je niet missen’, zei hij zacht.
Dat hij buiten adem was, viel haar niet op.
‘Ik wil bij jou slapen’, fluisterde hij. Hij duwde Sofia zachtjes naar binnen en sloot snel de deur.
Sofia dacht niet verder na over het onverwachte bezoek van Boris. Ze zag hoe hij meteen zijn schoenen en kleren uittrok en bij haar in het voorverwarmde bed kwam liggen. Terwijl Sofia binnen de kortste keren terug in een diepe slaap verzonken was, probeerde Boris zijn ademhaling onder controle te krijgen. Hij staarde naar het plafond en hield zijn oren gespitst. Hij wilde horen of er ergens geluid te bespeuren was.
Buiten reed op dat ogenblik een wagen met gedoofde lichten de straat uit.
Na een half uur te hebben gezocht naar de beste slaaphouding, viel Boris in een onrustige slaap. Verschillende keren die nacht werd hij abrupt gewekt. De ene keer omdat een benedenbuur van Sofia het toilet doorspoelde, de andere keer omdat hij droomde dat hij achternagezeten werd.

About the author

Annemie Marnef (1980) woont met haar man en zoon in Wuustwezel. Al een decennium lang is zij algemeen directeur van een gemeente in de provincie Antwerpen. Vanaf de eerste rij volgt Annemie Marnef de politieke ontwikkelingen die daarmee gepaard gaan. Het managen van een grote organisatie combineert ze graag met het schrijven van teksten. In haar debuutroman weet ze haar creatieve geest en professionele achtergrond om te zetten tot een spannend fictieverhaal.

Reviews

2022-10-22 06:54:08 | By: Els | Rating:
Wat een fantastisch boek! Je wordt onmiddellijk meegezogen in het verhaal. De verschillende personages worden mooi uitgediept en het einde is een complete verrassing. Een absolute aanrader!

2022-10-22 09:43:11 | By: Saskia | Rating:
Het boek houdt je vast vanaf het begin. Zeer vlotte schrijfstijl, knappe plot, spannend….. kortom een boek dat ik iedereen kan aanbevelen! Ik wacht vol ongeduld op het tweede boek van deze auteur!

2022-08-19 10:30:02 | By: Annick | Rating:
Ik heb oprecht genoten van dit (ont)spannende boek! Heel toegankelijk geschreven!

2022-07-17 20:10:20 | By: Noortje | Rating:
Top boek! Spannend verhaal, heel vlot geschreven! Leest als een trein. Dit smaakt naar meer.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Niet gegund

Author:

Annemie Marnef

Category:

Novels

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0576-4 / 9789464505764

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)