Cover voorkant
Op zoek naar je ware zelf
Op zoek naar je ware zelf

Op zoek naar je ware zelf

Faezeh ShaMohammadi

Category: Picture books
  • (1)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Jij straalt toch niet, of wel?’ Cato kijkt naar Vuurvliegje en denkt: Mmm, ik denk dat ik wel kan stralen wanneer ik weet wie ik ben en wat mijn geschenk voor de wereld is.


Meer informatie over Cato's verhalen: https://www.catostories.com/


From the book

‘Jij straalt toch niet, of wel?’ Cato kijkt naar Vuurvliegje en denkt: Mmm, ik denk dat ik wel kan stralen wanneer ik weet wie ik ben en wat mijn geschenk voor de wereld is.

About the author

Faezeh is een kunstenaar en multidisciplinair ontwerper. Ze realiseerde zich dat alles wat ze zocht in de wereld, zich al in haar bevond. Dit gegeven over onszelf begrijpen leidt tot wat we willen zijn in de wereld. Dit boek was altijd al bij haar, maar ze had 38 jaar nodig om het te schrijven. In plaats van het voor zichzelf te
houden, besloot ze het met alle kinderen in de wereld te delen.

Reviews

2022-12-02 15:33:01 | By: Ina | Rating:
Prachtig getekend en leuk idee in het verhaal: 'wie ben ik? Of aan het eind: 'ik wil mezelf graag vinden.' Toch vind ik dat je met een zo serieuze inhoud ook serieus moet zijn met de inhoud van het verhaal zelf: fantasie, daar houd ik van, als het duidelijk is dat het fantasie is. Zo vind ik het leuk dat Cato op de maansikkel zit. Echter: een dagvlinder in de nacht ... ik zou het niet doen, er zijn prachtige nachtvlinders, immers.
De nieuwe vraag die er in het verhaal bij komt: 'te weten wat mijn geschenk voor de wereld is' is niet uitgewerkt, en het is zo'n mooie vraag !
Een redactie had de schrijfster en vertaalster m.i. ook moeten wijzen op een paar dingen:
er staat een mus (Engels: 'sparrow') afgebeeld maar de Nederlandse bewerking noemt dit bekende vogeltje 'Spreeuw'. Het is niet vertellen 'tegen' iemand, maar zeggen tegen of vertellen 'aan'. Op een van de bladzijden is een woord ('hij', of 'Cato') weggevallen en op een andere bladzijde is een Engels woord (nl.'live') per ongeluk niet vertaald.
Persoonlijk houd ik niet van de drukte van meerdere lettertypes en lettergroottes binnen enkele zinnen, ik vond het niet nodig en vind het niet mooi.
De schrijfster of vertaalster zou best geholpen mogen worden het vinden van het taalgebruik dat (wel) bij een kind past.
De hierboven genoemde zaken maken dat het verhaal een beetje in de kou lijkt te staan, het had meer vakliefde mogen hebben in het proces van het betreden van de markt, wat mij betreft.
Als boek ziet deze uitgave er mooi uit. En nogmaals: schitterende illustraties en mooie kern van het verhaal.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op zoek naar je ware zelf

Author:

Faezeh ShaMohammadi

Category:

Picture books

Number of pages:

38

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

10-06-2022

ISBN:

978-94-645-0616-7 / 9789464506167

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)