Chatelmo, het ellendige spook

Regina Vilaça

Category: Children books
  • (2)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Chatelmo is een spook dat er erg veel geniet van mensen te doen schrikken en zijn kameraden te plagen. Wegens zijn plagerij werd hij dakloos. Voor een spook is het niet eenvoudig een geschikt huis te vinden.

From the book

In de buurt van het verlaten huis van de oude suikerrietplantage werd Chatelmo befaamd. Over hem vertelden ze fantastische verhalen. Verhalen die zelfs het haar op de tenen deden huiveren. Sommige waren verzonnen en sommige waren echt, zoals het verhaal van Peter van den Roek. Dat was een jongen die de faam van Chatelmo durfde uit te dagen. Hij deed een weddenschap. Hij wedde dat hij een nacht zou doorbrengen op de weg die naar de verlaten suikerrietplantage leidde.

Peter had zich bewapend met een kapmes en een stok. Hij nam een gevouwen deken mee in zijn fietstas. Chatelmo wachtte tot Peter zijn fiets tegen een boom stak en de deken netjes op het gras uitvouwde. Nog voordat Peter ging zitten, blies Chatelmo de deken weg. Peter spreidde hem weer uit, maar hij werd opnieuw weggeblazen. Drie keer, vier keer en Peter verloor zijn geduld, nam de stok en sloeg hard op de deken die niet reageerde.
Ondertussen bracht Chatelmo Peter zijn fiets ten val. Peter liet de stok los en trok het kapmes uit zijn riem. Hij riep: “Kom op jij, kom op! Als je een man bent, kom maar vechten!”
Toen verscheen Chatelmo met een afgrijselijk gezicht en begon rond Peter te vliegen en te huilen met een gapende zwarte mond.

About the author

Regina Vilaça is in Pernambuco geboren, een provincie in het noordoosten van Brazilië waar vroeger veel suiker werd gemaakt. Als kind heeft ze meermaals in de ruïne van een groot huis van een inactieve suikerrietplantage gespeeld, toen ze op bezoek ging bij haar grootmoeder. Chatelmo was al in die tijd een ellendig, maar grappig spook in haar verbeelding.

Sadrie Alves is een tekenares met Braziliaanse en Belgische roots. Zij is in Brasília geboren, de nieuwe hoofdstad in het hartje van Brazilië. Sadrie tekent al sinds ze een potlood vast kan houden.

Reviews

2022-05-26 06:47:35 | By: Nicoleta B. | Rating:
Een heel mooi verhaal!

2022-05-25 17:38:29 | By: Nicoleta
Chatelmo is een boek dat niet over het hoofd gezien mag worden. De intieme, warme stijl zorgt voor een plezierige lectuur - de kinderen zullen zeker genieten van de avonturen van Chatelmo, het ellendige spook!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Chatelmo, het ellendige spook

Author:

Regina Vilaça

Category:

Children books

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-05-2022

ISBN:

978-94-645-0513-9 / 9789464505139

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)