Cover voorkant
Goedemorgen, goed geslapen?
Goedemorgen, goed geslapen?

Goedemorgen, goed geslapen?

Patrick van Straten

Category: Stories
  • (1)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ruim zes maanden leefde hij tussen de bevolking van Bamako als peacekeeper in de VN-vredesmissie MINUSMA. Gedurende deze periode schreef hij zijn tweede boek met daarin verhalen over zijn werkzaamheden en de gevaren die deze missie met zich meebracht. Over het dagelijks leven in de bruisende hoofdstad van Mali. Met aan de ene kant de armoede waarmee hij regelmatig werd geconfronteerd en aan de andere kant de kleurrijke, vriendelijke en hardwerkende inwoners van deze stad. Verhalen over zijn zoektocht naar een gehandicapt meisje, over het belangrijkste feest van het jaar: het offerfeest, over zijn diepgaande gesprekken met een schilder en tevens tolk uit Bamako en over de vele fietskilometers die hij maakte met jonge Afrikaanse wielrenners in en rond de hoofdstad. De missie bracht hem dichter bij het Malinese volk dan hij zich ooit had kunnen voorstellen, voordat hij eraan begon.

From the book

In het midden van dit pleintje zien we inderdaad een timmermanshutje. Het klopt wat de jongen zei. Youssouf parkeert de auto. De timmerman zelf zit in een klein stenen schuurtje. Hij heeft er, waarschijnlijk zelf, een houten luifel aan gemaakt. De bovenkant van deze luifel is dichtgemaakt met golfplaten. Bovenop deze golfplaten liggen diverse stukken hout. Naast het schuurtje heeft hij een kleine opslagplaats met als overkapping wederom één en al golfplaat. De ruimte ligt bezaaid met resten hout. Links naast de ingang van het schuurtje hangen allerlei verschillende ouderwetse houtzagen en diverse losse zaagbladen. Youssouf stapt op de man af. Terwijl ze even staan te praten wijst deze timmerman naar de overkant. Daar staat een persoon die wat frisdrank verkoopt. Blijkbaar weet hij meer. Ondertussen is ook een aantal kinderen komen aanlopen. Ze luisteren mee met Youssouf en de man van de frisdranken, maar ze kijken vooral ook in mijn richting. Uiteraard ben ik de enige blanke hier in deze buurt, ver van het centrum en ver van de drukke wegen vandaan en ook nog eens in militair tenue. Ik zwaai en ze zwaaien enthousiast terug. Youssouf loopt heen en weer tussen de timmerman en de man van de frisdranken. Inmiddels zijn er nog meer volwassenen bij komen staan. Ook zij kijken enkele keren in mijn richting. Een aantal van hen komt zelfs dichterbij de auto. Nieuwsgierig naar wie ik ben en nieuwsgierig naar wat er in de auto ligt. Ik steek mijn hand op en ook zij zwaaien terug. Ondanks dat het veilig voelt, houd ik de deuren en de ramen nog maar even dicht. De hele situatie heeft duidelijk de aandacht en ik krijg steeds meer het gevoel dat deze mensen weten waar Adiarratou woont. Dan gebaart één van de volwassenen naar twee jonge kinderen, vervolgens wijst hij naar onze auto. De bedoeling is dat ze met ons meegaan. Youssouf loopt terug naar de auto met de twee jonge mannen achter zich aan. Ze plaatsen zich op de achterbank. Ze gniffelen en vinden het spannend om met ons mee te mogen. Ik draai me om en geef ze een high five. Het is overduidelijk dat zij weten waar onze zoektocht moet eindigen.

About the author

Patrick van Straten is werkzaam als militair bij het Ministerie van Defensie. In zijn carrière heeft hij meerdere missies gedaan. De laatste was onder de NATO in Afghanistan. Over deze missie verscheen zijn eerste boek Op Uitzending. De vredesmissie MINUSMA is zijn eerste missie onder de vlag van de VN.

Reviews

2022-05-10 11:22:31 | By: Patricia | Rating:
Ik vond het erg leuk om het verhaal van Patrick te lezen. Aangezien ik in dezelfde periode, als IPO binnen MINUSMA en op MOB werkzaam was als Patrick, herkende ik heel veel van zijn belevenissen. Het was leuk om terug te lezen en heb een paar keer met een vette glimlach zitten lezen. Ik had het boek in twee dagen uit. Super gedaan!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Goedemorgen, goed geslapen?

Author:

Patrick van Straten

Category:

Stories

Number of pages:

210

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-04-2022

ISBN:

978-94-645-0496-5 / 9789464504965

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)