De Beleggingsclub

Niek Potma

Category: Thrillers

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twaalf mannen ontmoeten elkaar elke tweede dinsdag van de maand in de plaatselijke dorpskroeg. Dan wordt de vergadering van Beleggingsclub de GIEK (Geloof In Eigen Kunnen) gehouden. Wat voor de één een interessante financiële bijeenkomst is, is voor de ander een leuk uitje en een perfecte legitimatie om de kroeg te bezoeken. Ogenschijnlijk is beleggen het enige dat hen bindt. Niets is echter minder waar. Achter de schermen met aandelenkoersen blijken hun privélevens elkaar op niet bepaald vriendelijke wijze te kruisen. De enigszins bekakte voorzitter, de gestresste aan PTSS-lijdende supermarkteigenaar en de penningmeester met een ongepaste belangstelling voor jonge meisjes hebben, naast de capriolen van de andere leden, een belangrijk aandeel in de ondergang van deze club.


From the book

Er viel niets meer te glimlachen toen hij twintig minuten later de fraai gebogen trap van hun monumentale huis afdaalde. De Bartelhuysstate was gelegen in een mooi natuurgebied net buiten het dorp. Het was al meer dan honderdvijftig jaar in het bezit van de familie van Elisa. De State met de fraaie toegangspoort en de lange oprijlaan, die aan beide zijden was omzoomd door hoge populieren, kende een grote boomgaard en een prachtige kruidentuin, waar Elisa veel te vinden was. Nu even niet. Nu stond ze onderaan de trap met het gezicht op onweer en haar handen in de zij.
‘Goedemiddag zuiplap.’
‘Nou, nou lieverd, welk een onaangename begroeting,’ probeerde Bernard een beetje in stijl te blijven.
‘Hoe ben jij gisteren thuis gekomen?’
‘Ik heb mij thuis laten brengen. Dat leek mij beter. Ik ga jouw auto zo even ophalen. Die staat nog bij Obe.’
‘Ach, die staat nog bij Obe!’ Elisa trok één wenkbrauw op. ‘Dan heeft die hem vanmorgen zeker het weiland van Sietse ingereden.’
‘Het weiland van Sietse?’ Bernard trok het meest verbaasde gezicht dat hij in huis had.
‘Wat had Obe daar nou te zoeken?’
‘Jij bent gisteren met veel te veel drank op naar huis gereden.’
‘Het was eerder het slechte zicht dan de drank dat koers houden schier onmogelijk maakte, lieve.’
‘Ga je me nu ook nog lieve noemen?’
‘Ja, waarom niet? Jij hebt toch niets verkeerds gedaan?’
‘Wat ben je toch een hopeloze sukkel.’ Elisa draaide zich om en beende richting de achterdeur.
‘Je mag Sietse gaan helpen. Die probeert met de tractor mijn vrijwel nieuwe autootje uit de prut te trekken. Daarna mag je even door de wasstraat. Ik heb hem om half twaalf nodig.’
Met een klap gooide Elisa de buitendeur achter zich dicht.
‘En waar vind ik mijn zachtgekookt eitje en glaasje jus?’ Bernard moest lachen om zijn eigen grap die hij alleen maar durfde uit te spreken omdat Elisa buiten gehoorsafstand was.
De beide Bretoense spaniels, of Epagneuls Breton zoals Elisa ze altijd noemde, kwamen kwispelend naar hem toe. Ze hadden wijselijk even gewacht tot de uitbrander was uitgedeeld, leek het wel. De zwart-witte Sam en oranje-witte Bes waren honden met een pittig temperament, een grote jachtpassie en een drang naar vrijheid. Precies hun baas, zei Bernard altijd.

About the author

Niek Potma (1951) is na zijn studie Energietechniek jarenlang werkzaam geweest in de dagblad- en grafische industrie. Zijn liefde voor taal inspireert hem regelmatig tot het schrijven van romans, thrillers en limericks. De Beleggingsclub is zijn vijfde boek. Eerder verschenen: Het Kwadraat, De Pincode, De Verloting en Belevenissen in de Provence.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Beleggingsclub

Author:

Niek Potma

Category:

Thrillers

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0568-9 / 9789464505689

Price:

€ 21,99

Language

Dutch