Cover voorkant
De zee van Sophie
De zee van Sophie

De zee van Sophie

Evelyn Grijze

Category: Novels

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op haar strandwandelingen herleeft Sophie de donkere periodes van haar leven. Ze kijkt terug op haar jeugd en het conservatieve christelijk milieu waaruit ze zich heeft losgemaakt en zelfstandig haar eigen weg heeft gezocht. Deze zoektocht gaat met vallen en opstaan. Ze gaat op reis om zich opnieuw op te laden voor haar werk en zoekt naar de betekenis van haar leven. Tijdens haar verblijf in een pension aan zee om te herstellen van een burn-out beleeft ze de kracht van de zee, de zee die een kantelpunt in haar leven teweeg brengt.

From the book

Op de eerste hulp blijft het druk, het gillende geluid van de ambulance zet ons op scherp. Hikmet komt binnenhollen met een bundeltje in zijn armen. De kinderarts wordt opgeroepen en samen pakken we het kleine pakketje uit. Een vuile baby van één of hoogstens twee dagen oud komt tevoorschijn. De navelstreng is niet goed afgebonden en hij heeft op het eerste gezicht wat uitdrogingsverschijnselen. Ik probeer een infuus aan te leggen in het kleine armpje en zie dat die stoere Hikmet het moeilijk heeft met de situatie waarin dit mensenkind verkeert. De kinderarts komt en we werken met z’n drieën verder. Terwijl wij werken om het kindje zo goed mogelijk te stabiliseren, vertelt Hikmet hoe ze het kindje hebben gevonden.

About the author

Evelyn Grijze is geboren in 1946 in Rheden. Zij vulde haar opleiding aan de de Pabo aan met MO Orthopedagogiek en Management, en werkte als schoolleider in het basisonderwijs, onder meer in achterstandswijken in Arnhem. Inmiddels is ze gepensioneerd.
Evelyn groeide op in Velp en is getrouwd met Frits. Voor beiden is het hun tweede huwelijk na het overlijden van hun eerdere partners. Haar hobby’s zijn lezen, het bezoeken van musea en het schrijven en vertellen van verhalen voor kinderen. De zee van Sophie is haar derde boek. Ze bracht eerder het boek Margaretha - De eeuw van mijn moeder uit, dat ze schreef na diens overlijden op honderdendrie-jarige leeftijd. Later verscheen Mijn naam is Eva en Charlotte - Verdreven en bevrijd. Evelyn woont nu in Dinxperlo en heeft drie dochters en vier kleinkinderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De zee van Sophie

Author:

Evelyn Grijze

Category:

Novels

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-05-2022

ISBN:

978-94-645-0590-0 / 9789464505900

Price:

€ 22,50

Language

Dutch