Cover voorkant
Angelus Errandis - Memoires van de engel Sabriël
Angelus Errandis - Memoires van de engel Sabriël

Angelus Errandis - Memoires van de engel Sabriël

Messire Evermeg

Category: Fantasy
  • (1)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het verhaal, opgebouwd uit zes delen, vertelt op chronologische wijze de belevenissen van Sabriël, een op aarde ‘dwalende’ engel. Met de missie om de mensheid te behoeden voor duisterlingen en kwaadaardige entiteiten, begint zijn zwerftocht in het Europa van de 16de eeuw. Al snel komt het Vaticaan achter zijn bestaan en wordt hij 'ingehuurd' om allerlei ‘problematische’ situaties op te lossen. Het boek is te situeren binnen het genre fictie/fantasy, maar speelt in een historisch correcte context. Het is doorweven met bestaande historische gebeurtenissen en personages. Ook de verschillende geografische locaties, waar het verhaal zich afspeelt, worden telkens op getrouwe wijze geduid.

From the book

Rondom vormde Ik een cirkel met zout, wat bescherming bood aan allen erbuiten. Ik gaf een teken aan Mijn metgezellen om aan weerzijden van Me plaats te nemen. Waarna Ik nog een tweede cirkel van zout vormde om hen heen. Ik was klaar om de ritus te starten, maar eerst wou Ik hen wat waarschuwingen meegeven.
“Wat jullie ook te zien of te horen krijgen of wat er ook moge gebeuren, verlaat in geen enkel geval deze zoutkring! Erbinnen zijn jullie veilig.”
Twee paar ogen keken Me verontrust aan.
“Indien jullie een vreemde aandrang of verleiding voelen, start dan een gebed. Eender welk gebed en focus enkel daar op. Laat jullie door niets afleiden.”
Hun bevestigende knik was niet erg overtuigend.
“En vooral, indien Mij iets zou overkomen, verbrandt zo snel mogelijk Mijn lichaam.”
Hun laatste beetje moed zonk hen duidelijk in de schoenen. Beter dat Ik nu voortmaakte. Ik stond op en sprak de rituele woorden:
“Heer van mijn wereld en van de volgende, leen me uw ogen.
Geef me macht om dingen te zien die mensen met angst bevlogen.
Opdat zij uit het donker treden mogen.”
Een duistere gloed verscheen in het center van het septagram, waaruit een reusachtige figuur tevoorschijn trad. Het leek op een knokige, gerimpelde jofel aangeklede oude man. Waar de neus had moeten zijn, gaapte een zwarte opening en uit de mond staken enkele kromme gele tanden. Met priemende reptielenogen keek het zoekend rond. Ik stapte naar de tip waar ‘Caritas’ geschreven stond, want Ik had Mammon herkent. Een boze, helse stem weerklonk: “Wie waagt het mij te storen?
Hij keek Me eventjes strak aan en lachte Me spottend toe.
“Een Zabaniya. Ga jij me uitdagen?”
Hij merkte opgesloten te zijn binnen een zoutkring, wat hem duidelijk weinig zinde.

About the author

Messire Evermeg is het pseudoniem voor Eddy Verhaeven. Een Vlaamse vorser geboren in 1954 en vader van twee kinderen. Als liefhebber van het Fantasy en SF-genre, groeide bij hem geleidelijk de zin om zelf verhalen te maken. Eerst als verteller en later als schrijver, werd dit eerste boek het resultaat van een jarenlange balansering tussen wetenschap en verbeelding. Niets aangenamer voor hem, dan na een dagtaak vol onderzoek, zich inleven in een wereld van een fictief personage in een realistische setting.

Reviews

2022-06-30 00:02:31 | By: J | Rating:
Heel erg van genoten. Veel historische achtergrond met een meeslepend fantastisch verhaal. Sterk debuut.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Angelus Errandis - Memoires van de engel Sabriël

Author:

Messire Evermeg

Category:

Fantasy

Number of pages:

246

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0570-2 / 9789464505702

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)