Ridder Rolf en de spruit

Jerry Claessens

Category: Children books
  • (4)

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ridder Rolf en de spruit is een boek dat gaat over een stoere ridder genaamd ridder Rolf en een kleine jongen genaamd Sam. Ridder Rolf ontmoet Sam in het dorpje Kaasheuvel nadat Sam zijn ouders zijn ontvoerd door trollen. Samen met Sam gaat Ridder Rolf op avontuur om Sam zijn ouders te redden van de trollen. Tijdens het avontuur ontmoeten ze allerlei verschillende personages. Zijn het vrienden of vijanden, dat is niet altijd meteen duidelijk, maar zoals ridder Rolf altijd zegt: “Dingen zijn niet altijd zo eng als ze lijken.” Een boek over samenwerken, angsten overwinnen, geloven in je eigen kracht en vreemde maar hechte vriendschappen.

From the book

Uit de grote groep dorpelingen komt een snikkende kleine jongen aangelopen. Hij doet zijn mond open, maar kan amper praten door het harde snikken. “Ridder... Rolf... de trollen hebben mijn papa en mama meegenomen,” snikt de jongen. “Wat zeg je me daar!” roept ridder Rolf zo hard dat de jongen even schrikt. “Trollen hebben jouw papa en mama meegenomen en jij staat daar zo maar te snikken? Waar is je moed knul! Op jouw leeftijd was ik zelf achter de trollen aangegaan! Hoe oud ben je? Acht of negen jaar?” “Zeven jaar,” snikt de jongen, “ik ben niet zo dapper als u ridder Rolf, de trollen maken mij bang.” “Iedereen kan dapper zijn kleine spruit, zelfs iemand zo klein als jij,” ridder Rolf glimlacht. De kleine jongen houdt door deze woorden op met snikken, fronst zijn wenkbrauwen en zegt tegen ridder Rolf: “U heeft gelijk ridder Rolf.” De jongen pakt een stok van de grond en steekt hem in de lucht. “Ik ga u helpen de trollen te verslaan.”

About the author

Jerry Claessens schrijft in zijn vrije tijd fictie verhalen die zijn gericht op de jeugd. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn ervaring als vrijwilliger in de schoolbibliotheek van een basisschool, waar hij veel te maken heeft gehad met jeugdliteratuur. 'Ridder Rolf en de spruit' is zijn eerste boek. Het manuscript is voorgelezen aan verschillende groepen vier van een basisschool, waar het iedere keer met enthousiasme is ontvangen, door dit enthousiasme heeft hij uiteindelijk besloten om het uit te laten geven.

Reviews

2022-06-12 18:39:07 | By: Sdr | Rating:
Leuk boek!

2022-06-08 15:20:37 | By: Richard | Rating:
Een leuk boek!!

2022-06-07 12:51:49 | By: Angela | Rating:
Een heel leuk boek met veel humor en spannende momenten en met een duidelijke boodschap zonder belerend te zijn. Duidelijk geschreven, heb het voorgelezen in groep 4 en zij waren heel enthousiast, maar ook voor jongere kinderen is het geschikt om voor te lezen en vanaf eind groep 3 is het ook goed te lezen door de kinderen zelf!!

2022-06-07 18:29:20 | By: Babette | Rating:
Heel leuk boekje! Mooi, spannend en avontuurlijk verhaal, het leest lekker weg. Niet alleen heel leuk voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen die van avontuur, humor, fantasie en een goed moraal houden!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ridder Rolf en de spruit

Author:

Jerry Claessens

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-05-2022

ISBN:

978-94-645-0612-9 / 9789464506129

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)