Cover voorkant
De Liefdesexpert - Over lessen in de liefde en mentale veerkracht
De Liefdesexpert - Over lessen in de liefde en mentale veerkracht

De Liefdesexpert - Over lessen in de liefde en mentale veerkracht

Astrid Waals

Category: Biographies

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Natuurlijk zijn er genoeg boeken over liefde, scheiden, loslaten en vertrouwen krijgen en houden geschreven, maar nooit vanuit het gezichtspunt van een expert op het gebied van scheiden die het allemaal in levende lijve meemaakt. De zelf gescheiden echtscheidingsadvocaat die gaat daten, maar er niet in slaagt om een relatie in stand te houden en het contact met een kind verliest. Het boek is een inkijkje in de zoektocht naar liefde, naar eigenwaarde, naar zelfliefde. Door de aaneenschakeling van korte blogs reis je met Astrid mee en ervaar je haar hoop, pijn en verdriet en vooral dankbaarheid voor wat er wèl is.

From the book

Wanneer ik vertel dat ik nog steeds wekelijks op de dansschool te vinden ben, liefst zelfs meerdere keren per week, stuit ik met enige regelmaat op vragende gezichten. Ik vind het nog steeds heerlijk om te dansen. Voor mij is met een goed leidende partner op de maat van de muziek over de dansvloer bewegen de hemel op aarde! Dat is mij ook aan te zien.

Laatst was ik met een groep ondernemers een weekend in Lissabon en belandden we in een salsaclub. Uiteraard heb ik de hele avond op de dansvloer gestaan. Toen een van de mensen uit de groep me koppelde aan een Portugese danser kreeg ik na die dans de opmerking: “Jouw hele gezicht veranderde, toen je met die Portugees ging dansen! Je begon helemaal te stralen!” Dat doet dansen met een goed leidende partner dus met mij. Daar ga ik van stralen!

Pasgeleden viel alles voor mij op zijn plaats, toen ik het met een therapeut over de basisbehoeften van een mens had. Volgens deze therapeut heeft ieder mens de volgende basisbehoeften: veiligheid en verbondenheid, autonomie, competentie en identiteitsgevoel, realistische grenzen, zelfexpressie, spontaniteit en spel.

In de armen van een danspartner voel ik me veilig en verbonden. Dansen is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen en op gelijkwaardigheid. Je helpt elkaar verder, soms leidt de een, dan weer de ander. Dansen vraagt om oefening en je inleven in de muziek. Dansen doe je op de maat van de muziek. Met dansen kan je uitdrukking geven aan je behoeften en emoties en het is voor mij een heerlijk tijdverdrijf. Er is altijd wel ruimte voor eigen inbreng en een grapje tussendoor. Dansen vervult dus al mijn behoeften en is voor mij bijna net zo belangrijk als ademhalen en eten en drinken.

About the author

Astrid Waals (1967) studeerde Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit (tegenwoordig Radboud Universiteit) in Nijmegen en is al meer dan 25 jaar echtscheidingsadvocaat. Astrid is moeder van twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter, is zelf gescheiden en heeft een passie voor dansen. Door haar jarenlange ervaring met echtscheidingen en daten is Astrid een expert op het gebied van nieuwe en verbroken liefdes.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Liefdesexpert - Over lessen in de liefde en mentale veerkracht

Author:

Astrid Waals

Category:

Biographies

Number of pages:

186

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-05-2022

ISBN:

978-94-645-0555-9 / 9789464505559

Price:

€ 20,99

Language

Dutch