Cover voorkant
Uit het leven van Freubltje en Dribbel (hardcover) - Hoe mijn twee teckels het doen in de grote mensenwereld
Uit het leven van Freubltje en Dribbel (hardcover) - Hoe mijn twee teckels het doen in de grote mensenwereld

Uit het leven van Freubltje en Dribbel (hardcover) - Hoe mijn twee teckels het doen in de grote mensenwereld

Liese Kimenai

Category: Animals

€ 26,99

Free shipping

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Freubltje en Dribbel zijn twee teckelmeisjes uit ons gezin. Twee vrolijke en eigenwijze takkies die het heerlijk vinden om hun avonturen in de grote mensenwereld met iedereen te delen. Ze geven daar een eigen karakter aan. Nooit is een dag hetzelfde met onze twee teckeldames. Het gezegde ‘eens een teckel, altijd een teckel' is zeker voor ons van toepassing in ons gezin. Het eerste deel was een succes en omdat mensen bleven vragen, komt er nog een deel twee. Zeker weten. Freubltje is een teckelmeisje die heel goed aanvoelt hoe jij je voelt. Dribbel is het clowntje in huis en heeft overal maling aan. Samen staan ze sterk en maken van iedere dag een feestje. Twee takkies die je meeslepen in hun belevenissen.

From the book

Ons mam was vanmorgen druk bezig met het bed verschonen en gij was met ons pap een rondje lopen. Ikkie liep een beetje voor ons mam haar voeten. Die zei dat ikkie lekker ergens moest gaan liggen want dat ze het druk had. Nou had ons mam zwarte dekbedovertrekken en een groot zwart hoeslaken op de grond gegooid want dat moest in de was. Ikkie loop over die laken en dacht: ‘Dat is lekker warm.’ Ikkie draaide maar rondjes en joeppie zo lag ikkie lekker onder die laken, hm heerlijk warm. Ons mam legde andere lakens op het bed en ikkie viel in slaap. Ineens schrok ikkie mij een hoedje want ikkie werd opgetild. Heel even was ikkie muisstil, maar dan hoorde ikkie de deur van die wasmachine opengaan. Ons mam wilde de zwarte lakens in de wasmachine stoppen. Ikkie moest van schrik hoesteren. Ikkie begon te spartelen en riep: ‘Stop, ikkie zit in de laken!’ Ikkie hoorde een gil en plof, daar lag ikkie op de grond. Toen voelde ikkie allemaal handen. Ons mam plukte mij tussen de lakens uit en riep: ‘Snot-verdorie Dribbel, wat doe jij nou tussen de lakens. Je zat bijna in de wasmachine, gekke meid.’
Ikkie zei: ‘ja ho eens even mam, gij heeft gezegd dat ikkie ergens moest gaan liggen en niet voor jouw voeten moest lopen. Zo ben ikkie in die lakens gaan liggen, want die waren heel lekker warm.’ Ons mam was blij dat ze mij nog op tijd had ontdekt en dat het gelukkig joed was afgelopen.

About the author

Liese Kimenai woont met haar man en twee teckels in Dongen. Liese had geen fijne jeugd en het vertrouwen in de mensen was dan ook erg beschadigd. Beide teckels hebben haar geholpen om het een plaatsje te geven. De teckels geven haar troost, liefde, inspiratie, energie en toveren vaak een lach op haar gezicht. Geen dag is hetzelfde met deze twee teckels in huis. Freubltje en Dribbel horen dan ook helemaal bij haar gezin. Kleinzoon Bram is de kers op de taart. Liese en haar man beleven samen aan Bram en hun twee teckels heel veel plezier. De ondeugende takkiemeisjes en Bram laten de zon schijnen in het leven van Liese. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken. Bram en haar twee takkiemeisjes zijn een verrijking in haar leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Uit het leven van Freubltje en Dribbel (hardcover) - Hoe mijn twee teckels het doen in de grote mensenwereld

Author:

Liese Kimenai

Category:

Animals

Number of pages:

194

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

08-04-2022

ISBN:

978-94-645-0654-9 / 9789464506549

Price:

€ 26,99

Language

Dutch