Altic in Wonderland - Boek II : Soms leeft men langer door te sterven

Eric Van Uffel

Category: Fantasy

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Verwondering is wellicht het woord dat dit tweede deel van de Kronieken het meest kenmerkt. Tijdens hun vreemde tochten op de Eilanden van de Hexanäa vallen de Mensen van de ene verrassing in de andere. Zelfs het bedrieglijke Wonderland ontpopt zich als een dodelijke val. Toch slagen Altic en de zijnen erin een plaats te veroveren op de wereld van Boven. We volgen daarbij vooral de waanzinnige avonturen van de oude historicus Laloz Warwinzl in het kolossale Paleis van Dhoxif Ummeran. De Mensen hebben gezegevierd en met de Spiegel van de Zwarte Boot kunnen ze weldra ontelbare Werelden bereiken ... Of niet? Dulfnaffar, die nog vrij onbelangrijke, maar veruit gevaarlijkste Hexana is ondergedoken en beraamt een plan dat de hoop van de Mensen wel eens kan doen ontaarden tot de grootste desillusie ooit.

From the book

Anoniem: De verborgen helft van de Mens: 2de hoofdstuk; WaterWereld; Sector A 00237/B 00019; PA11


“Maar zoals iedereen weet, zijn dromen niet alleen heroplevingen van verdrongen belevenissen uit het Verleden. Soms blijken ze vooraf de Toekomst uit te beelden, nu eens zeer accuraat, dan weer echt gestileerd tot symbolen.
Bij de meesten wekt de gave van het kijken naar wat-nog-komen-moet veel meer belangstelling op dan het zien van wat-al-voorbij-is, al kan men zich bij nader inzicht afvragen waarom. Tijd is immers oneindig veel meer dan wat de Mens ervan heeft gemaakt. De beperkingen van zijn verbeeldingskracht hebben hem ertoe gedwongen de ‘abstractie’ te herleiden tot drie begrippen: Verleden, Heden en Toekomst. Volgens oeroude tradities beeldt hij die uit op een rechte, het eerste links, het derde rechts, en het nu als een punt of een lijnstuk ertussen. Veel inzicht is er nochtans niet nodig om te ontdekken dat de vierde dimensie zich niet laat vatten in een bi-dimensionale, statisch-lineaire voorstelling. In feite bestaat het Heden niet: het is zo oneindig kort dat Verleden en Toekomst elkaar volledig raken.

Het wegdenken van de scheidingswand tussen die twee vraagt al meer moed dan aannemen dat nu niet bestaat. Toch moet men minstens die stap zetten om Tijd in al zijn zuiverheid te kunnen benaderen. De grote hinderpaal hierbij is het minst authentieke deel van onszelf: het Bewustzijn. Het Onderbewuste, het echte ‘ik’, zoals het zich onder andere uit in de droom, toont aan hoe levendig, hoe rekbaar Tijd wel is. Het is ongelooflijk dat de belangstelling van de Mens gedurende heel zijn Geschiedenis niet verder heeft gereikt dan zijn bewuste niveau. De andere helft van hemzelf, de echte, heeft hij steeds genegeerd. Geen enkele cultuur heeft zich voldoende kunnen afzetten tegen tradities en zekerheden om tot dat Inzicht te komen, al zijn de Surrealisten van vlak vóór de Apocalyps er waarschijnlijk zeer dichtbij geweest.”

About the author

Eric Van Uffel (alias Evu Raffincel) is geboren in Antwerpen, maar woont al meer dan 30 jaar met zijn vrouw Marie-Louise in Brecht, een rustige oase van de Kempen. Hij is Master in de Romaanse filologie en is gefascineerd door Spaanstalige literatuur, vooral uit Argentinië en Mexico. Tijdens de voorbije jaren heeft hij zowat heel Midden- en Zuid-Amerika doorkruist. Met 3 dochters en 3 kleinzonen blijft hij jong en geniet hij dankbaar van de wonderen die het Leven biedt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Altic in Wonderland - Boek II : Soms leeft men langer door te sterven

Author:

Eric Van Uffel

Category:

Fantasy

Number of pages:

274

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-06-2022

ISBN:

978-94-645-0637-2 / 9789464506372

Price:

€ 22,50

Language

Dutch