Cover voorkant
TussenWereld 2 - Leyla’s Zoektocht
TussenWereld 2 - Leyla’s Zoektocht

TussenWereld 2 - Leyla’s Zoektocht

Yan de Vries

Category: Youth books

€ 25,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie jaar nadat Leyla TussenWereld en keizer Monarchus ontvluchtte, jagen vreemde dromen haar op. Dromen van een ander en veilig leven. Is ze wie ze denkt dat ze is? Waarom herinnert ze zich niets van haar geboortewereld, prille jeugd en ouders? Op een dag ontvangt ze een vreemd cadeau met geheimzinnige inscripties. Daarna weet Leyla het zeker; haar dromen zijn voorbodes! Voor de tweede maal reist Leyla af naar een verre, vreemde wereld. Daar, op NeoTerra, ontbrandt de strijd tegen Emporiux, de gewetenloze zoon van de verslagen keizer Monarchus. Hij wil zijn vaders droom voltooien, maar hem ook wreken. Het wordt de strijd om een koninkrijk in gevaar. Zal dit avontuur antwoord geven op haar vraag waar ze vandaan komt en wie ze is?

From the book

Voorzichtig houdt ze de kaartjes bij elkaar. Met een metalig ‘clinck’-geluid klikken die in een haakse L-vorm aan elkaar. Tot haar verbazing krijgt ze de plaatjes niet meer uit elkaar; ze lijken naadloos aan elkaar gelast.

‘’t Lijkt alsof die plaatkaartjes met neodymium zijn bewerkt, ‘ mompelt Ben.

‘Ik denk dat we nu door moeten tot het eind, Caroline,’ zegt Leyla, die begrijpt dat de weg terug daarmee wordt afgesloten.

De anderen leggen de overgebleven kaartjes op Carolines schoot. Voorzichtig klikt ze plaatje voor plaatje de kubus in elkaar. Na vijf plaatjes heeft ze een vierkant doosje zonder deksel. Leyla’s kaartje, met het woord “Emporiux”, wordt het sluitstuk.

‘Kijken wat er gebeurt,’ zegt Martijn.

Voorzichtig duwt Caroline het laatste plaatje op zijn plaats; de kubus is af.

Seconden blijft het doodstil. Martijn haalt opgelucht adem en hij wil zeggen blij te zijn dat er deze keer niets vreemds gebeurt, maar dan trekt een trilling door de coupé. De tekens op de kubus lichten felgeel op. De vloer, wanden, ramen, banken, bagagerekken; alles trilt. De ramen kleuren violet en ontnemen het zicht op de perrons.

‘Wat gebeurt er?’ fluistert Leyla.

Ze ziet de anderen praten en roepen, maar hoort hen niet. Alleen het kabaal.

De coupé schudt, schommelt en schokt als een lege ton in een wildwaterrivier.

Het schudden, schommelen en schokken gaat over in denderend dreunen.

De kubus valt buitelend trager en trager uit Carolines hand naar de vloer, bereikt die nooit, maar blijft deinend zweven. Het laatste dat Leyla ziet, is een man die in de deuropening verschijnt. Achter hem voorbijflitsende beelden: vreemde werelden, landschappen met buitenissige oerwouden, gigantische bouwwerken, kronkelende tunnels en vervagende gangen. Maar wie is die man? Is dat niet Norbert, de WisselWachter? En wat houdt hij in zijn hand? De kaartjeskubus? Hoe komt hij daar zo plots aan? Ze zoekt vergeefs naar de kubus die zojuist nog boven de vloer zweefde. Leyla vecht tegen de loomheid die haar overspoelt, maar het is een verloren gevecht.

Als mist op kousenvoeten overmant een kalme en droomloze slaap haar.

In de verte klinkt vaag en blikkerig ‘Koepelstad! Volgende halte en eindpunt! Koepelstad! Uitstappen voor Koepelstad!’

About the author

Yan de Vries (Rotterdam, 1958) schreef eerder zijn debuut “De Amulet – Strijd in TussenWereld”. Dat boek met sciencefiction- en fantasy-elementen moest een vervolg krijgen; TussenWereld Boek 2 - Leyla's Zoektocht. Hij schreef deze avonturenroman die weer vol staat met spannende gebeurtenissen en onverwachte wendingen. Opnieuw weet de auteur verschillende elementen en thema's te verweven tot een avonturenroman die zich afspeelt op de vreemdste werelden en in de fantasie van elke enthousiaste lezer. De auteur weet bestaande wetenschap met fantasierijke vindingen te mengen zonder dat het verhaal daarin blijft steken; de avonturen draaien om de hoofdrolspelers. Maak opnieuw kennis met veel bekenden uit zijn vorige boek, maar ontmoet ook nieuwe, aardige of onvoorspelbare personages die elk een eigen karakter meebrengen. Reis mee en laat je verrassen door de hoofdrolspelers die allen voor een doel strijden. Welke doelen dat zijn en of ze een strijd waard zijn is iets dat de lezer bepaalt. Het advies van de auteur luidt: 'Stap in voor de reis naar TussenWereld en je zult het weten!' Het lukte de auteur een spannend boek te schrijven dat verder gaat waar het vorige eindigde en toch als losstaand boek gelezen kan worden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

TussenWereld 2 - Leyla’s Zoektocht

Author:

Yan de Vries

Category:

Youth books

Number of pages:

386

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-04-2022

ISBN:

978-94-645-0522-1 / 9789464505221

Price:

€ 25,50

Language

Dutch