Cover voorkant
De Tirade - Met Humor En Persoonlijke Ontwikkeling
De Tirade - Met Humor En Persoonlijke Ontwikkeling

De Tirade - Met Humor En Persoonlijke Ontwikkeling

Wouter de Greef

Category: Novels

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een goede baan is geen garantie voor geluk. Wat als je in de sleur van het leven komt? Wie vooruit wilt moet stappen maken, maar onderweg passeert een mens vele obstakels. Zoekend naar geluk is het loslaten van zijn oppervlakkige karakter er eentje van. Een snede uit het leven waarin dagelijkse topics de leegte van het bestaan opvullen. Wie doet wat, hoe zijn wij en wat doet hij zelf? Misschien zijn wij allemaal wel een tikkeltje gek en kan de wereld wel wat luchtigheid gebruiken...

From the book

Terug naar het nu. Mijn reiskoffer is een grote rotzooi. Naar zweet ruikende shirts, badgoed met zand, vieze sneakers, enzovoorts. Na het openen moet ik het wel direct in de was gooien en luchten. Hoe zouden ze dit op een boerderij doen? In iedere beroepsgroep gaat men naar het werk toe, behalve daar waar ze in de stank wonen. Het is buitengewoon belangrijk werk, maar voor mij, als buitenstaander, wonen zij toch vooral in de stank.
Als ik mijn was lang genoeg zou laten liggen, zou ik het dan op een gegeven moment niet meer ruiken? Het is een vraag die geen antwoord behoeft, want ik ga niet in een puinzooi leven. Ooit zag ik een documentaire, waar men samenleeft op een vuilnisbelt. Ver weg in Afrika. Het leven, waar wij ons weinig tot niets bij voor kunnen stellen. Ik kom op het antwoord Afrika, omdat het mij dusdanig interesseert, dat ik die docu heb gezien. Had ik die docu niet gezien, dan had mijn vraag tot andere gedachten geleid.
Wat afval betreft, zijn wij in onze samenleving op het punt gekomen om producten afbreekbaar te maken. Dit wil zeggen dat het korter in het milieu blijft rondslingeren. Dit is dan weer zo, omdat wij ons afval op absurde manieren weggooien. Zouden wij mensen hier beter in elkaar zitten, zouden wij in dat geval meer tijd over hebben om voor mensen verder weg iets te doen?
Toegegeven is dat, wanneer ik op de bank plof om een serietje te kijken, ik eerder denk aan wat ik zelf moet presteren op werk, dan aan alles wat ongelijk is verdeeld op de wereld.

About the author

Wouter de Greef (1991) is een sportieve jonge man. Alhoewel hij ook rookt (zeer slecht) en soms drinkt. Dit tegenstrijdige is terug te zien in zijn manier van schrijven. Soms serieus, soms met humor en soms serieuze thematiek met humor. Hij twijfelde om het roken op te laten tekenen in dit stukje, maar vond het uiteindelijk wel oké. 'Wie is er nou perfect en het mag gewoon eerlijk hoor' is wat hij vond. Dat eerlijke en ongezouten komt er lekker uit in zijn manier van schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tirade - Met Humor En Persoonlijke Ontwikkeling

Author:

Wouter de Greef

Category:

Novels

Number of pages:

62

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-05-2022

ISBN:

978-94-645-0540-5 / 9789464505405

Price:

€ 16,50

Language

Dutch