De Wandelende Krijtjes

Jacques Verzijl

Category: Children books

€ 22,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een mooi Brabants dorp staat een gezellige basisschool. Als ’s nachts de kerklokken twaalf keer slaan gaat het deksel van het krijtjesdoosje bewegen en komen er zeker dertig gekleurde krijtjes uit gekropen. Ze vinden krijten zo leuk, dat ze ook ’s nachts krijten op het schoolbord. Maar de krijtjes vergeten de tijd en zijn ze ’s ochtends veel te laat om het schoolbord schoon te vegen. Ze kunnen nog net op tijd terugkruipen in het doosje en worden ze niet ontdekt. Maar de krijttekening op het schoolbord wel! De volgende nacht wordt er weer een tekening gemaakt en weer hebben de krijtjes geen tijd om het bord schoon te vegen. Zo wordt er elke nacht een krijttekening gemaakt, de een nog
mooier dan de andere. Wie doet dat toch? Het raadsel wordt met de dag groter.
Bas ontdekt dat de krijtjes kunnen praten en bewegen. Ze worden dikke vriendjes en maken samen allerlei avonturen mee. En dan wordt er een landelijke krijtjestekenwedstrijd georganiseerd door de koning! De school doet mee! Maar ja, niemand weet dat de krijtjes die tekeningen maken. Gaan ze winnen? Hoe loopt dit af?


Voor meer informatie over het boek en de hoofdrolspelers: zie www.dewandelendekrijtjes.nl.From the book

About the author

Jacques Verzijl vindt lezen en voorlezen ook belangrijk en las zijn eigen kinderen toen ze klein waren voor uit verschillende kinderboeken. Al vrij snel begon hij op de rand van hun bed zijn eigen verhalen te fantaseren. Pas veel later begon hij deze verhalen in boekvorm uit te werken om ook andere kinderen ervan te laten genieten. Zijn debuutkinderboek “De Twee Vergeetachtige Heksen” was in september 2020 dan ook een feit. Velen reageerden hier enthousiast op. Dat smaakte naar meer. Dat resulteerde in de uitgave van dit tweede kinderboek: “De Wandelende Krijtjes”. Zijn boeken worden geïllustreerd door de talentvolle Lizzy Kaat. Samen creëren zij een fantasierijke synergie tussen het spelen met woorden en het hanteren van het kleurenpenseel.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Wandelende Krijtjes

Author:

Jacques Verzijl

Category:

Children books

Number of pages:

84

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 20 x 20 cm

Release date:

13-05-2022

ISBN:

978-94-645-0548-1 / 9789464505481

Price:

€ 22,50

Language

Dutch