Cover voorkant
Ecoveganisme - Mijn zoektocht naar een rijk, stil en verbonden leven
Ecoveganisme - Mijn zoektocht naar een rijk, stil en verbonden leven

Ecoveganisme - Mijn zoektocht naar een rijk, stil en verbonden leven

Sebastiaan Bolt

Category: Biographies

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sebastiaan Bolt heeft een heftig leven achter de rug: van opgroeien als Jehova’s getuige tot psychoses en verslaving tot het ecologisch en veganistisch leven. Sebastiaan leeft als een asceet afgezonderd van de maatschappij, maar dat doet niks af aan zijn liefde voor zijn medemens, mededier en de Aarde die wij delen. Sebastiaan denkt over elk aspect van zijn leven rationeel na. Hij laat een aanstekelijke liefde en hoop voor een betere toekomst zien. Hij laat zien dat je niet rijk hoeft te zijn om op deze ecoveganistische manier te kunnen leven. Klompen als ecologische schoenen en douchen met een emmer water zijn voorbeelden van een keiharde morele discipline en moedigen de lezer aan tot zelfreflectie.

Met een voorwoord van milieufilosoof Floris van den Berg.

From the book

Ik ben Sebastiaan Bolt uit Bredevoort. Dat ligt in een mooi stukje Nederland. De Achterhoek. Het is er groen en rustig. Ik ben geboren op 22 september 1981. Ik leef daar een teruggetrokken bestaan. En principieel: ik leef ecologisch veganistisch. In dit boek zal je hier meer over lezen. Ook ben ik een twijfelaar. Ik heb lang bij GGNet gelopen. Ik ben open over die gevoelens. Niet om je daarmee lastig te vallen. Maar gevoelens zijn soms universeler dan we denken. Misschien raakt het iemand op een positieve manier. Ik heb dit boek niet in een ruk geschreven. Drie maanden lang heb ik alles wat ik voelde en dacht opgeschreven. Ik leef teruggetrokken, maar de wereld gaat mij aan het hart. Ik zou graag meer in de wereld staan. Ik heb dat geprobeerd. Voor eenzame ouderen zorgen. Zeven dagen in de week. Na dit schrijfproces pak ik dat zeker weer op. Soms schrijf ik heel letterlijk. Soms poëzie-achtig. Er is geen groot poëet aan mij verloren gegaan. Dat hoeft ook niet. Als het gevoel maar overkomt. Ik hoop jouw hart te raken. Soms is het politiek, soms is het hoe ik vind dat we zouden moeten leven, soms is het twijfel en gevoel. De schoonheid van het leven overheerst. Het zijn mijn overwegingen en morele reflecties. Deels feitelijk, deels intuïtief. In het dagelijks leven ben ik een conflictmijder. Tegelijk voel ik ook de sterke drang om mij juist in deze gepolariseerde tijden krachtig uit te spreken. Het is niet bedoeld als discussiestuk. Voel voor jezelf wat je ervan vindt. Omarm het of verwerp het.

About the author

Sebastiaan Bolt leeft een teruggetrokken leven en tracht zo ecologisch en mens- en diervriendelijk te leven. Hij wil met zijn levensstijl geen schade berokkenen aan anderen, ook niet aan dieren of mensen in de toekomst.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ecoveganisme - Mijn zoektocht naar een rijk, stil en verbonden leven

Author:

Sebastiaan Bolt

Category:

Biographies

Number of pages:

150

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-06-2022

ISBN:

978-94-645-0633-4 / 9789464506334

Price:

€ 19,99

Language

Dutch