Cover voorkant
Veerkracht - Een levenspad van strijd en overwinning
Veerkracht - Een levenspad van strijd en overwinning

Veerkracht - Een levenspad van strijd en overwinning

Haidi Riedewald

Category: Biographies
  • (2)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De autobiografie van de 42-jarige Haidi Riedewald beschrijft haar strijd tegen depressies, eenzaamheid, verlating en de gevolgen van seksueel misbruik. In haar wanhopige zoektocht naar liefde en waardering kwam zij terecht in de wereld van de prostitutie. Het opgroeien in kindertehuizen laat zijn sporen achter en de verwerking van haar trauma’s blijven als een rode draad terugkeren in haar leven. De emigratie naar Suriname, het land van haar roots geeft een bijzondere wending. Zij neemt de lezer mee op reis in de rijke Surinaamse cultuur. De liefde, de rust, de schoonheid van de natuur met haar wuivende palmbomen en zoete vruchten. En er is ook de reis naar het grimmige verleden die het heden vaak nog blijft kleuren.

Haidi heeft een sterke overlevingsdrang en heeft mensonterende trauma’s van lichamelijke en geestelijke mishandeling overleefd. Met kwetsbaarheid en kracht deelt zij haar persoonlijke levensverhaal waarin er steeds meer overwinningen plaatsvinden. Deze meeslepende biografie raakt en inspireert. Haar immense veerkracht geeft de lezer hoop.

From the book

In de vroege ochtend loopt Louise zachtjes langs de deuren van Carmen en William Black die haar in huis hebben sinds haar geboorte en zijn niet haar biologische ouders. Maar ze is ook niet wettelijk door hen geadopteerd. Daar Louise ook van Surinaamse komaf is, weet zij niet beter dan hen ma en pa te noemen en altijd netjes met twee woorden te spreken.
Zachtjes loopt ze de trappen af en probeert zoveel mogelijk gekraak van de traptreden te voorkomen. Haar hart bonkt in haar keel. Als zij de tweede trap afloopt, voelt zij een vlaag van opluchting omdat niemand wakker is geworden.
Langzaam draait ze de sloten open, ze legt de sleutels en de reclamefolders die verspreidt op de grond liggen op de trap.
Ze trekt de deur open en de eerste zondagochtend zonnestralen komen haar tegemoet. Vol angst en opwinding sluit zij de deur en loopt zo snel als zij kan de straat uit zonder achterom te durven kijken. Een, twee, drie, vier, vijf, zes, een, twee, drie, vier, vijf, zes. Louise loopt en tegelijkertijd telt zij haar stappen in gedachten als een soort dwangmatige handeling. Ze wordt opgevangen bij een vriendin die een paar straten verderop woont. Voordat Louise deze stap durfde te nemen heeft er zich binnen familie Black aardig wat afgespeeld.

Op deze bewuste zondag worden er beslissingen genomen en rigoureuze stappen gemaakt. De kinderpolitie wordt gebeld en een versneld onderzoek wordt uitgevoerd.
Louise wordt in een aparte kamer onderzocht op blauwe plekken. Ze wordt meegenomen naar het politiebureau waar er definitieve knopen worden doorgehakt. Na een lange rit met de politieauto stoppen ze voor een groot huis met een hoge toren. Het huis ligt aan een dijk in Katwijk met een prachtig uitzicht op de zee. Een vrouw met rood haar opent de deur.

About the author

Haidi Riedewald is geboren in Den Haag en is in 2015 naar Suriname geëmigreerd. Hier kreeg zij de input om haar ervaringen over het land van haar roots en haar aangrijpende jeugd op papier te zetten. Dit proces heeft zich over een aantal jaren verspreid. Zij volgde diverse opleidingen in de zorg en welzijnssector en is afgestudeerd als Coach/Counselor, Yoga-docent en Pedagogisch Medewerkster. Daarnaast volgde zij diverse trainingen op het gebied van Communicatie en Psychologie. Ze is werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen haar eigen praktijk.

Reviews

2022-07-07 10:25:11 | By: Ingeborg | Rating:
Prettig leesbaar geschreven, openhartig, aangrijpend en beschouwend!
Hoopgevend voor hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn, een aanrader voor iedereen die van ervaringsverhalen wil leren!

2022-07-06 08:56:38 | By: Anke | Rating:
Lieve Louise,
We hebben elkaar ontmoet in Suriname ik kwam daar bij een organisatie waar je werkzaam was. Wat hebben we samen met Milan mooie dingen samen gedaan. Geïnspireerd door ons werk en de verandering van omgeving. Het Nederlandse tempo ligt zo hoog, soms heb je nauwelijks tijd om maar even stil te staan. Wat hebben we genoten van trip die we samen met jullie maakten. De gastvrije ontvangst als we kwamen BBQ-en. Jullie prachtige huis waar elke keer weer stappen waren gezet om het leven aangenamer te maken. De vrijheid de rust en de natuur die daar zijn liet mij vaak thuiskomen in mezelf, me ontspannen uit de drukte en alle indrukken die een reis naar Suriname me gaf.
Ik heb je boek in een zucht uitgelezen, ik wist al dat je woorden prachtig aan elkaar kan rijgen tot een verhaal die al je zintuigen prikkelen. Alsof je zelf als een vlieg op de muur aanwezig bent.

Wat ben ik trots op jou maar ook zeker op Milan. We weten allemaal hoe belangrijk hechting is vanuit ons werk. Jouw levenspad had veel uitdagingen op dat gebied en maakte dat je jezelf verloor in de meest moeilijke situaties. De manier waarop je dit hebt weergegeven vind ik heel bijzonder. In het verhaal meegenomen worden op zo’n manier dat je weet dat je aan het overleven bent en daardoor keuzes maakt waarvan je achteraf misschien wel spijt hebt. Maar het is zoals het is, jij bent jij en dat stuk hoort ook bij jou….. Misschien klinkt het allemaal wat makkelijk en geloof me dit is zeker niet hoe ik het bedoel, jouw levensweg heeft prachtige kronkels en heeft je gebracht waar je nu staat. En ja de ene keer sta je wat sterker als de andere keer, maar je staat midden in het leven. Het leven zal je weer nieuw dingen brengen en deze rugzak reist met je mee, het ene moment wat meer open als de andere keer.

Milan wat ben je een mooi mens, ik herken de felblauwe ogen waarover Louise schrijft. Wat fijn dat Louise bij jou haarzelf veilig kon voelen. Jullie waren zo ontzettend liefdevol naar elkaar. Ik weet gewoon zeker dat je haar steun en toeverlaat bent geweest in alles. Ik begrijp ook heel goed dat het niet makkelijk was om in periodes van depressie door te komen met elkaar. Wanneer je partner wordt weggezogen in haar verleden is het een uitdaging om die rots in de branding te zijn en begrip op te brengen wanneer dit met enige regelmaat blijft gebeuren. Jullie wegen zijn nu gescheiden maar volgens mij zijn jullie harten nog steeds aan elkaar verbonden.

Lieve Louise en Milan tot een volgende ontmoeting?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Veerkracht - Een levenspad van strijd en overwinning

Author:

Haidi Riedewald

Category:

Biographies

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-06-2022

ISBN:

978-94-645-0679-2 / 9789464506792

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)