Zorgvolmacht - Je GPS voor de toekomst

Joëlle Colaes

Category: Popular Science

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Niet meer in staat zijn zich te uiten en zelf beslissingen te nemen. Daar houdt niemand van. Maar het kan iedereen op de meest onverwachte momenten overkomen. Daarvoor dan ook nog daadwerkelijk een schriftelijke regeling uitgewerkt hebben. Wie heeft daar nu zin in? Met een zorgvolmacht kan nochtans iedereen op voorhand op een duidelijke manier aangeven wat belangrijk is en blijft als men niet meer tot zelfzorg in staat is en wie de zorgtaak zal of zullen opnemen. Joëlle Colaes beschrijft een technisch juridische materie in lekentaal en probeert objectief de voor- en nadelen aan te geven via tips en waarschuwingen. Ze trekt u over de streep: u gaat er bewust over nadenken en ermee aan de slag.

From the book

We zien wel hoe anderen te kampen krijgen met fysieke beperkingen of psychische aandoeningen ten gevolge van ongevallen, ziekten of ouderdom maar al te vaak denken we dat het ons niet zal overkomen. Tot het zover is en we onvermijdelijk geconfronteerd worden met onze beperkingen. Op dat ogenblik worden heel wat beslissingen uit onze handen genomen door familieleden, kennissen, buren, artsen, hulpverleners. Anderen beslissen dan voor ons en het zal niet altijd zijn hoe wij het hadden gedroomd of verlangd. En in welke mate kennen die anderen de waarden en normen die we - op onze zorgelozere ogenblikken - belangrijk vonden en in hoeverre gaan ze daar rekening mee houden? Hebben we niets voorbereid, dan is onze omgeving op een zeker ogenblik misschien verplicht om gerechtelijke stappen te ondernemen en een gerechtelijke bewindvoering aan te vragen. Daar zitten we niet echt op te wachten, of wel?

About the author

Joëlle Colaes is juriste van opleiding. Ze heeft een gevarieerde carrière achter de rug: wetenschappelijk werk en onderwijstaak aan de U.I.A., bijna 20 jaar advocatuur en 20 jaar magistratuur waarvan meer dan 15 jaar als vrederechter. De laatste vijf jaar was ze de eerste voorzitter van de politie- en vrederechters van het arrondissement Antwerpen. Ze gaf jarenlang opleiding in communicatieve vaardigheden aan jonge advocaten (pleiten, schriftelijke communicatie, consultatie met cliënten) en aan jong benoemde magistraten (communicatie ter zitting, schrijven van beslissingen). Haar grootste bekommernis is altijd geweest op een heldere manier aan wie betrokken is in een juridische procedure of een juridisch systeem duidelijk te maken waar het precies om gaat. Van haar hand zijn talrijke publicaties verschenen waaronder vele artikels en een boek "Respectvol procederen", in samenwerking met advocaat Hugo Lamon. Het boek over de Zorgvolmacht schrijven is haar manier om in alle dankbaarheid na opruststelling de ervaring in de materie te delen met elke burger die hier nood aan heeft.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zorgvolmacht - Je GPS voor de toekomst

Author:

Joëlle Colaes

Category:

Popular Science

Number of pages:

84

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-06-2022

ISBN:

978-94-645-0686-0 / 9789464506860

Price:

€ 18,99

Language

Dutch