Mooie wereld, soms gaat het even niet zo goed met je

Marijke Creemers

Category: Picture books

€ 21,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Oorlog en de gevolgen daarvan zijn misschien wel een van de moeilijkste dingen om te bevatten. het lees- en praatboek 'mooie wereld' gaat op kindvriendelijke wijze in op thema's als ruzie, oorlog, vluchten en verdraagzaamheid. Met interactieve vragen zet het kinderen aan het denken én worden ze aangezet tot actie, zoals bijvoorbeeld zorgen voor de vluchtelingkinderen op school. Dit helpt hen om te gaan met bezorgdheid. Het boekje is niet alleen fijn om te lezen met één van de ouders, maar ook het ideale hulpmiddel in het onderwijs voor dit soort ingewikkelde kwesties.

From the book

Misschien maak jij je op dit moment ook zorgen over een oorlog. Misschien maakt het je verdrietig of boos. Dat is heel logisch. Oorlog geeft onrust en onzekerheid, waardoor je bezorgd kunt worden.

Hoe voel jij je?

Wat voor gevoel krijg jij als je naar de nieuwsberichten luistert?

About the author

Marijke Creemers is opgeleid tot kinder- en jeugdpsycholoog en schoolpsycholoog en begeleidt al vele jaren scholen en schoolbesturen. Ook is ze geregistreerd supervisor. Als onderwijsadviseur en vertrouwenspersoon denkt ze graag mee in onderwijsleersituaties en coacht ze leerkrachten. Haar hart ligt bij het onderwijs, omdat het onderwijs een belangrijke basis vormt voor het welzijn en de ontwikkeling van jonge mensen tot wijze en gelukkige volwassenen. Samen de puzzel maken om te begrijpen en te weten te komen wat een kind, leerkracht of schoolorganisatie nodig heeft, dat is waar ze voor gaat. In goede samenwerking met leerlingen/studenten, ouders en onderwijsprofessionals kan zoveel moois bereikt worden! Marijke werkt als zelfstandig gevestigd schoolpsycholoog vanuit haar praktijk OnsWijs. Ze schreef haar eerste kinderboek 'Knotsgekke sprookjes' samen met haar dochter. Haar tweede kinderboek 'Mooie wereld' schreef ze naar aanleiding van de onrustige situatie in de wereld. Ze merkte dat kinderen bezorgd werden en niet goed wisten hier mee om te gaan. Het boek biedt aanknopingspunten om het gesprek aan te gaan met kinderen, zowel in de thuissituatie als op school.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mooie wereld, soms gaat het even niet zo goed met je

Author:

Marijke Creemers

Category:

Picture books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 20 x 20 cm

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0561-0 / 9789464505610

Price:

€ 21,50

Language

Dutch